Data publicării:

Tânăr internat la Psihiatrie după ce a fost văzut cu un pistol de jucărie, pe stradă

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un tânăr cu posibile afecțiuni psihice a fost prins pe stradă în timp ce mergea cu un pistol în mână. A fost ridicat de polițiștii timișoreni și internat la Spitalul de Psihiatrie din Jebel.

Un tânăr de 23 de ani a fost internat, marţi, la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, după ce a fost văzut pe o stradă din Timişoara că purta la vedere un pistol şi a fost sesizată Poliţia, a anunţat Biroul de presă al Poliţiei Timiş, scrie Agerpres.

”La data de 26 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Urbană, s-au deplasat de urgență în proximitatea Pieței Traian în urma unei sesizări cu privire la faptul un tânăr ar deține asupra sa, la vedere, un pistol.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat în cel mai scurt timp, pe strada Ștefan cel Mare, un tânăr în vârstă de 23 de ani, care deținea asupra sa un pistol din plastic, de jucărie.

Tânărul în vârstă de 23 de ani, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Jebel”, transmit reprezentanții IPJ Timiș, potrivit presei locale.

Tânărul a fost filmat de trecători în timp ce mergea pe stradă cu un pistol în mână și îndrepta arma spre trecători și șoferi. Conform presei locale, tânărul, posibil om al străzii, ar suferi de unele afecțiuni psihice. Este cunoscut de polițiști, care l-au mai ridicat în trecut pentru diferite abateri.

Ce spune legea în legătură cu deținerea armelor

Potrivit Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, conform Art 23, acordarea dreptului de deţinere sau, după caz, de port şi folosire a armei se face astfel:

”(1) În funcţie de scopul pentru care a solicitat autorizarea procurării armei, autorităţile competente pot acorda solicitantului dreptul de deţinere sau, după caz, de port sau folosire a armei procurate, făcând menţiune, în mod expres, despre aceasta în conţinutul permisului de armă.

(2) Dreptul de deţinere a armei se poate acorda numai pentru armele de vânătoare, de tir, de colecţie sau de autoapărare şi conferă titularului posibilitatea de a păstra arma la domiciliul sau reşedinţa înscrisă în documentul de identitate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

(3) Dreptul de a purta şi folosi arme se poate acorda numai pentru armele de apărare şi pază, de vânătoare şi de tir şi conferă titularului posibilitatea de a purta asupra sa arma şi de a o folosi în scopul pentru care a fost autorizată procurarea acesteia, precum şi în caz de legitimă apărare sau stare de necesitate, în condiţiile prezentei legi”, se arată în legea menționată.

Citește și: Scene șocante în Constanța. Fiul unei procuroare DNA și-a împușcat un prieten, după ce a fost înjunghiat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel