România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 10 aug, 13:10
Tânăr găsit în stare CRITICĂ, pe Ceahlău, după ce a fost abandonat de prieteni: Murea până dimineață
Un turist lăsat singur pe traseu de prieteni a fost găsit în stare critică de salvamontiști. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un turist a fost lăsat singur pe traseu de cei cu care urcase pe munte. Salvamoniștii au intervenit și l-au găsit în stare critică. 

Membrii unui grup de turiști din Iași, plecați la finalul săptămânii trecute pe Ceahlău, au decis să-l lase pe unul dintre ei, singur pe traseu, noaptea. Tânărul în cauză era epuizat fizic și problema fusese anunțată la 112. Chiar și așa, grupul și-a văzut de drum.

„În  lipsa unui echipament adecvat, problemele medicale existente şi frigul şi-au spus repede cuvântul. În jurul orei 19:00 au apărut primele semne de epuizare, iar odată cu lăsarea serii, frigul s-a accentuat şi în zona Chica Fântânele nu a mai putut sa meargă“, a comunicat Serviciul Salvamont Neamţ.   

„Grupul din care făcea parte a decis, împreună cu el, să rămână acolo singur în aşteptarea echipei Salvamont, care fusese alertată prin 112. O greşeală şi o atitudine greu de înţeles pentru mulţi“, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ, precizând că, „în starea în care a fost găsit şi la cât de repede a cedat termic, nu ar fi supravieţuit peste noapte. Murea până dimineaţă”, conform Adevărul.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro