Tânăr de 16 ani, căutat pentru crime şi atacuri cu bombă, prins în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Un tânăr suedez de 16 ani, membru al unei grupări criminale care se ocupa cu comiterea de omoruri şi atacuri cu bombă, a fost prins în România.

Un adolescent de 16 ani, cu cetăţenie suedeză, membru al unei grupări criminale care se ocupa cu comiterea de omoruri şi atacuri cu bombă, a fost predat, miercuri, de poliţiştii români, unei escorte din Suedia pentru a fi dus în ţara natală.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, tânărul este urmărit internaţional pentru omor şi vătămare corporală gravă şi a fost depistat pe 7 februarie de către poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri, în urma unei operaţiuni ENFAST, potrivit Agerpres.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Suedia au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracţiunilor de omor şi vătămare corporală gravă.

Din cercetări a reieşit că tânărul ar fi parte a unui grup infracţional suedez care ar avea preocupări în comiterea de omoruri şi atacuri cu bombă. Acestea ar avea legătură cu traficul de droguri în regiunea de nord a Europei, precum şi în spaţiul internaţional.

Totodată, tânărul de 16 ani este cercetat pentru implicarea în angajarea unor criminali care ar lucra pentru una dintre grupările vinovate de comiterea a diferite omoruri la comandă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel