Taiwan începe să doboare dronele Chinei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Dronele chineze care nu țin cont de avertismente și zboară în preajma insulelor exterioare ale Taiwanului vor fi doborâte.

Ministerul Apărării Naționale (MND) din Taiwan a anunțat că soldații vor doborî dronele chineze intruzive care nu țin cont de avertismente, după ce au apărut încă mai multe imagini care arată vehicule aeriene fără pilot (UAV) chinezești care compromit instalațiile militare taiwaneze aparent necontrolate.

Imagini foto și video au apărut în ultimele zile pe rețeaua de socializare chineză Weibo, în care chinezii (UAV) încalcă în mod flagrant spațiul aerian taiwanez și înregistrează în prim-plan soldații taiwanezi, care, într-un caz, au fost văzuți aruncând cu pietre într-o dronă. În cel mai recent incident de sâmbătă 27 august 2022, o dronă chineză a capturat imagini ale soldaților taiwanezi staționați într-un post de observație din localitatea Lieyu din ținutul Kinmen.

Duminică 28 august 2022, Comandamentul de Apărare Kinmen a declarat că, în conformitate cu procedurile standard de operare (SOP), trupele au tras rachete de avertizare asupra dronei și au menținut supravegherea și o stare de alertă ridicată. Apoi a promis că, atunci când vor avea loc viitoare intruziuni cu drone, armata va lua contramăsurile necesare pentru a „alunga” dronele, cum ar fi bruierea, difuzarea de avertismente radio și semnalul de tragere, iar dacă UAV-ul nu pleacă, atunci va fi „ doborât."

Se vor construi sisteme de apărare anti-dronă

Pe 24 august, Ministerul Apărării Naționale (MND) a declarat că, pentru a îmbunătăți siguranța bazei și a aviației și capacitățile de apărare în timpul războiului, sistemele de apărare anti-drone controlate de la distanță vor fi construite în 45 de unități din Taiwan din 2022 până în 2026. Potrivit Liberty Times, peste 4,3 miliarde USD (141 milioane USD) au fost alocate sistemelor de apărare cu drone în această perioadă.

În 2023, MND va achiziționa cinci seturi de sisteme de apărare și 232 de arme de bruiaj, cu facilități militare de pe insulele exterioare care urmează să fie prioritizate. Un oficial a fost citat de ziar că, înainte de implementarea sistemelor de apărare cu drone, va fi efectuată o revizuire a resurselor existente ale armatei pentru a elabora un plan de urgență.

Potrivit KDC, au existat 23 de intruziuni ale dronelor chineze în județul Kinmen de când președintele Camerei SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwan la începutul lunii august, conform Taiwan News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel