Data publicării:

Taifunul Saola a lovit provincia Guangdong. Cel mai puternic din ultimii 77 de ani

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: captura video @Twitter
FOTO: captura video @Twitter
Taifunul Saola este cel mai puternic taifun din ultimii 77 de ani.

Taifunul Saola a ajuns sâmbătă dimineața devreme în provincia Guangdong din sudul Chinei, în timp ce vânturi violente au bătut Shenzhen, Hong Kong și Macao, lăsând cel puțin un mort, distrugeri și inundații în multe zone, scrie Reuters.

Centrul financiar asiatic Hong Kong și provincia chineză Guangdong, învecinată și populată, au anulat vineri sute de zboruri și au închis întreprinderi, școli și piețe financiare pe măsură ce Saola se apropia.

Cu vânturi de peste 200 km/h, ca super taifun, Saola a fost una dintre cele mai puternice furtuni care au amenințat provincia sudică din 1949 încoace.

A devenit un taifun sever, au declarat autoritățile chineze, în momentul în care a ajuns în orașul Zhuhai, cu vânturi care au încetinit la aproximativ 160 km/h.

Operațiunile feroviare din Guangdong au fost autorizate să fie reluate treptat începând cu ora 8:30 a.m., a declarat operatorul feroviar.

Peste 500 se persoane refugiate

În ciuda slăbirii, Saola continuă să afecteze regiunea, au declarat autoritățile chineze. Peste 300 de persoane au rămas blocate pe aeroportul din Hong Kong după ce aproximativ 460 de zboruri au fost anulate, a declarat Autoritatea aeroportuară a orașului.

Operatorul aerian principal Cathay Pacific a declarat că zborurile vor fi reluate sâmbătă de la prânz, după ce au fost suspendate de vineri după-amiază.

Hong Kong a impus vineri seară cel mai înalt semnal de furtună cu uraganul 10, pe care l-a coborât la 8 până sâmbătă dimineață. Observatorul orașului a declarat că avertismentul va rămâne în vigoare până la ora 16.00, deoarece ploile abundente și inundațiile afectează în continuare teritoriul.

Peste 500 de persoane s-au refugiat în adăposturile guvernamentale, în timp ce peste 50 de persoane au fost internate în spitale din cauza taifunului, a anunțat guvernul.

Citește și: Uraganul Idalia gonește oamenii din locuințe. A crescut în intensitate, peste noapte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel