Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ce nu ai voie să faci. Este mare păcat!
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ce nu ai voie să faci. Pe data de 29 august, credincioșii prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ce nu ai voie să faci în această zi de sărbătoare.

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ce nu ai voie să faci. În ziua de 29 august, creştinii trebuie să ţină post negru sau aspru în care sunt permişi doar struguri şi apă. Nu se manâncă fructe sau legume roşii şi nici varză, pentru că pe varză ar fi fost tăiat capul profetului. De asemenea, nu se mănâncă fructe rotunde, nuci, mere, pepene care au forma capului.

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ce nu ai voie să faci. Unul dintre cele mai vechi obiceiuri neștiute este acela de a duce la biserică, spre sfințire, mere, pere, castraveți și struguri. Aceste fructe se împart celor flămânzi și săraci, copiilor și bătrânilor. Pachete cu struguri și pâine caldă se împart pentru bunăstarea familiei, pentru liniște în casă și pentru spor.

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ce nu ai voie să faci. În memoria sângelui vărsat de către Sfântul Ioan Botezătorul, tradiţia cere să nu se consume vin roşu, nici alimente şi mâncăruri gătite, care au aceeaşi culoare: pepene roşu, ardei roşii, sos de tomate, carne roşie - nici atât, pentru că e zi de post.

Vezi și: Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Postul pe care îl țin criminalii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel