Tăiere SALARII și PENSII. Mircea Coșea, AVERTISMENT: Economia nu va suporta. E foarte grav
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Mircea Coșea
Mircea Coșea
Profesorul Mircea Coșea a afirmat, la Digi24, că, ”pentru pensii și salarii, există întotdeauna bani”. 

Economistul a precizat că ”nicio țară nu-și permite, decât în situații foarte grave, să nu plătească pensii și salarii. Grav ar fi dacă s-ar reduce pensiile și salariile, pentru că am cădea, din nou, în maginea UE, din punct de vedere al prețului forței de muncă. Am deveni o țară competitivă doar prin valoarea forței de muncă și am stimula migrația” a spus Mircea Coșea, la Digi24. 

Cu privire la creșterea pensiilor și salariilor de anul viitor, Mircea Coșea a explicat că nu există niciun motiv ca să nu crească, dar ”această creștere ar trebui să fie temporizată, mi se pare prea bruscă, prea rapidă și economia nu va putea suporta acest ritm.” El a explicat că trebuie să crească pensiile și salariile într-un procent adaptabil creșterii economice, creșterii productivității, reformelor structurale care au loc. 

”În niciun caz, nu trebuie să se taie” a subliniat prof. Coșea. ”Dacă se taie, ajungem într-o situație foarte complicată în viitor, pentru că ne baricadăm, ne consolidăm într-o poziție de țară în curs de dezvoltare la nivel european, interesantă doar prin valoarea forței de muncă scăzute, ceea ce e foarte grav”, a explicat Mircea Coșea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel