Urmărește emisiunea live
Tache şi Ciuvică, declaraţii tari despre ridicarea MCV în România: Vărul mai mic al lui ONG este MCV / A fost făcut ca măciucă politică
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
România scapă de MCV. Diana Tache: "Nu și-a manifestat eficiența". Ciuvică: A fost făcut de la bun început ca o măciucă politică / Foto: Pixabay
România scapă de MCV. Diana Tache: "Nu și-a manifestat eficiența". Ciuvică: A fost făcut de la bun început ca o măciucă politică / Foto: Pixabay
Jurnalista Diana tache și  Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, au vorbit despre ridicarea MCV-ului pentru România. 

"MCV-ul a fost întotdeauna un instrument oarecare, politic, nicidecum nu și-a manifestat eficiența în ceea ce privește situația cu justiția. Cu sau fără acest Mecanism de Cooperare și Verificare, "MECEVE" - cum spune domnul Iohannis, am văzut că de ieri vărul mai mic a lui ONG este "MECEVE". Deci MCV-ul, Mecanismul de Cooperare și Verificare... justiția oricum este aceeași de 15 ani și, din punctul meu de vedere, funcționează și astăzi la fel ca acum 6 ani când MCV-ul era spurcat.

Mai prost nu spun că este, dar eu spun că nu este mai bun, adică nu cred că este vreun reglaj făcut în așa fel încât să facă justiţia mai bună",a  spus Diana Tache în cadrul emisiunii "Miercurea Neagră" de la DC NEWS.

Mugur Ciuvică: MCV-ul a fost făcut de la bun început ca o măciucă politică

"Tocmai, dar nici nu a fost scopul MCV-ului să o facă mai bună. MCV-ul a fost făcut de la bun început ca o măciucă politică. Ăsta, Băsescu, în șmecheria lui cu Macovei, în 2005 a zis "băgăm noi MCV-ul și le dăm ăstora din România mutarea în plic pentru că schimbăm legile, le facem staliniste cu MCV cu tot, ca să băgăm dușmanii la pușcărie".

După care, s-au prins și ăștia de la Bruxelles că MCV-ul e bun ca măciucă și au folosit și ei chestia asta când au avut nevoie cu probleme în România că nu le convenea lor Dragnea, că nu le convenea nu știu cine. Acum ăștia văd că au reușit să îl scoată, vă spuneam că se anunță cumva. S-au meșteșugit pe acolo niște chestii, domnul Predoiu, ce e a lui e a lui, cu legile justiției... Ăla le-a făcut staliniste în 2009 sau când a fost atunci, a tăiat după aia Dragnea o bucățică din stalinism și a venit domnul Predoiu și a spus "mai punem puțin stalinism colo-colo, dar mai tăiem și de dincolo".", a intervenit Mugur Ciuvică.

VEZI ȘI: România scapă de MCV. Chirieac: Legile justiţiei, pe placul Bruxelles-ului, dar nefuncţionale în România

Ciolacu: Mecanismul de Cooperare și Verificare – MCV va fi ridicat pentru România! O veste extraordinară care vine azi de la Comisia Europeană

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, marţi, că Mecanismul de Cooperare şi Verificare – MCV va fi ridicat pentru România.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că vestea venită de la Comisia Europeană referitoare la ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România este una extraordinară şi confirmă că actuala coaliţie de guvernare este pe drumul corect.

„Mecanismul de Cooperare și Verificare – MCV va fi ridicat pentru România! Este o veste extraordinară care vine astăzi de la Comisia Europeană și confirmă că actuala coaliție de guvernare este pe drumul corect în ceea ce privește reformele și respectarea tuturor angajamentelor europene”, a scris, marți după-amiază, Marcel Ciolacu, președintele PSD, pe contul de Facebook.

„Demararea procedurilor pentru ridicarea MCV înseamnă că suntem și mai aproape de aderarea la Schengen. Acesta este al doilea și cel mai mare obiectiv pentru România!”, a subliniat Marcel Ciolacu.

„În pofida unor trompete politice care n-au știut decât să arunce cu noroi în permanență și să submineze interesele noastre ca stat, am demonstrat că ideea de a forma o mare coaliție de guvernare pentru a duce la bun sfârșit toate aceste lucruri care trenau de foarte mult timp a fost cea mai bună decizie pentru România și pentru români”, a conchis Marcel Ciolacu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel