Data publicării:

Tache și Ciuvică, analiza ”manevrelor” care l-ar duce pe Simion în turul doi: Ciolacu tocmai și-a tras o teslă tare de tot

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Există tensiuni în politică de când Gigi Becali a revenit în această sferă pentru a-l susține pe George Simion, candidatul partidului AUR la prezidențiale.

În cadrul emisiunii ”Miercurea Neagră”, Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, jurnalista Diana Tache și analistul politic Bogdan Chirieac au analizat ”manevrele” care l-ar duce pe George Simion în turul doi.

Chirieac: Să spunem telespectatorilor: A mărturisit domnul Becali că l-a rugat domnul Viorel Hrebenciuc să îl ajute pe George Simion să intre în turul doi ca să îi fie mai ușor domnului Marcel Ciolacu la președinția României. Și domnul Sebastian Ghiță.

Tache: Dar, totuși, în 2024 să se centreze campania electorală tot în jurul lui Vanghelie, ca în 2009, lui Hrebenciuc, tot ca în 2009... Mie mi se pare că totuși politicienii zilelor noastre sunt lipsiți, dar lipsiți de orice tip de idee nouă, după 15 ani, repet, să vii să...

Chirieac: Dar de ce? Că sunt 'evergreen' și Viorel Hrebenciuc, și Marian Vanghelie, care e problema?

Tache: Da, Doamne ajută! Dar asta spun, să nu poți pune tu pe masă și genera niște subiecte de natura a convinge electoratul că tu ești mai bun decât contracandidatul X.

Chirieac: Domnul Gigi Becali s-a alăturat deschis AUR. Eu cred că aduce câteva procente, cu siguranță.

Tache: Alea care fac diferența, domnule Chirieac. Pentru calificarea în turul doi sunt patru candidați care se bat pentru calificare.

Ciolacu vs Simion

Chirieac: Și a mai zis domnul Becali aseară la Realitatea TV, fără echivoc, a spus că în opinia sa George Simion o să îl învingă pe Marcel Ciolacu în turul doi. Mult succes, ce să spunem?

Ciuvică: După care a spus și într-un fir logic, absolut perfect, că dacă cumva nu intră Simion în turul doi, după ce a spus că Simion intră în turul doi și îl bate pe Ciolacu, dar a zis că dacă nu intră Simion în turul doi, o să îl susțină pe Ciucă.

Tache: Pe mine m-a surprins foarte tare pentru că domnul Ciolacu a generat povestea asta, fără doar și poate, într-o campanie, pe care o apreciam până aseară, în care nu ataci pe nimeni. Genul ală de noncombat, foarte corect din punctul meu de vedere, pentru a nu stârni emoția aia care a contat în ultimii 20 de ani la prezidențiale, pentru a nu deranja pe nimeni. Te iei așa de Becali când tu îl știi pe Becali că se detonează?

Chirieac: Da, a dat de un interviu la Fanatik și fiind și un site de sport pe bună dreptate l-au întrebat: 'Domnule, cum comentați reîntoarcerea în politică a domnului Gigi Becali'.

Tache: Putea să spună nu comentez, cum spune practic de 5 ani de zile.

Ciuvică: Ce a comentat?

Tache: A spus: 'Hai, domnule, vorbim de Becali... Becali e om politic? Hai, domnule, terminați cu prostiile cu Becali'.

Durere suportabilă sau suferință mare

Ciuvică: A comentat corect, da. Eu nu cred că îi aduce niciun vot. Cei care sunt de-ai lui Becali, câți ori fi, cred că foarte puțini oricum, pe partea politică, oricum erau la AUR, dar nu asta este problema. Când a spus doamna Tache de prima greșeală pe care a făcut-o Ciolacu am zis că ne întâlnim, dar nu ne întâlnim că nu e greșeală să spui că Becali e un 'Gigel' în politică.

Chirieac: Nu, e Gigi Becali.

Ciuvică: În politică e un 'Gigel'. Greșeala mare e 'combinăgeala' cu AUR de care se vorbește foarte mult, adică e teslă, nu e greșeală. Domnul Ciolacu tocmai și-a tras o teslă tare de tot, o teslă care doare. Depinde când se prinde el că nu e bine. Poate să fie durere suportabilă, cum e acum, dar poate să fie și suferință mare pentru că să faci manevre ca să îl bagi pe Simion în turul doi este împotriva stabilității. Cine este împotriva stabilității suferă. Domnul Ciolacu a început să sufere un pic, dar puțin. (...) Să-l aduci pe Simion în turul doi, după ce s-a întâmplat duminică în Moldova cu rezultatul alegerilor de acolo e durere mare de tot. Eu cred că Ciolacu, atent într-adevăr până acum, o să se prindă de asta, dar dacă nu o să se prindă o să vină suferința peste el și o să înțeleagă lucrurile. Nu există stabilitate cu Simion în turul doi. În turul doi toată lumea o să zică, în turul doi doar, nu mai vorbesc de restul rezultatelor, toată lumea o să zică: 'România care era model de stabilitate a trecut la instabilitate. Instabilitatea costă, motiv pentru care presupun că în curând o să vedem o mișcare a celor din PSD ca să se desprindă de treaba asta cu Simion.

Urmărește emisiunea completă aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel