Tabără gratuită în Grecia, pentru bucureșteni. O mie de locuri disponibile
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti (CSMB) anunţă organizarea primei ediţii a Taberei Cultural-Educative în Grecia, care se va desfăşura gratuit pentru seniorii bucureşteni în perioada 24 august - 28 octombrie.

"Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, organizează în perioada august - octombrie o tabără tematică gratuită pentru seniorii bucureşteni în Grecia, localitatea Paralia-Katerini. Tabăra tematică cultural-educativă se va desfăşura pe parcursul a opt zile (7 nopţi), pentru 1.000 de beneficiari. Beneficiarii sunt reprezentaţi de seniorii bucureşteni (persoane care au împlinit vârsta de 50 de ani cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti). Participarea la tabăra cultural-educativă este gratuită, costurile fiind suportate de către Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti", se arată într-un anunţ publicat pe site-ul CSMB.

Participarea include: transport dus-întors cu autocarul; cazare în cameră cu două paturi, masa (mic dejun, prânz, cină), excursie turistică pentru vizitarea Muntelui Olimp cu ghid turistic; excursie turistică pentru vizitarea obiectivelor turistice din Meteora cu ghid turistic; petrecere culturală tematică "Seară Grecească"; petrecere culturală tematică "Seară Românească"; activităţi recreative (jocuri de societate - şah, table etc.).

Locuri disponibile

Alocarea unui loc în cadrul taberei se va face în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile. Condiţiile cumulative de eligibilitate pentru participarea gratuită sunt: solicitantul să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti cu cel puţin un an înaintea datei de depunere a dosarului de înscriere; vârsta minimă de cel puţin 50 de ani, împliniţi la data depunerii dosarului de înscriere; solicitantul să fie apt din punct de vedere medical pentru a participa la toate activităţile aferente taberei; venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie (1.900 lei), reprezentând venituri din pensie sau salarii.

În cazul în care un cuplu căsătorit solicită participarea la tabăra cultural-educativă, este suficient ca cel puţin unul dintre soţi să aibă un venit mai mic sau egal cu salariul minim brut pe economie.

Înscriere

Înscrierea pentru participarea la tabăra cultural-educativă se va face prin depunerea unui dosar de înscriere la Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, la adresa provizorie din strada Constantin Mille nr. 10, sector 1 (incinta sediului DGASMB, parter) începând cu data de 1 august, de luni până joi, în intervalul orar 10,00 - 16,00.

Ediţia I a taberei va avea trei serii, a câte 50 de locuri fiecare, în perioadele: 24 august - 1 septembrie, 31 august - 8 septembrie, 7 - 15 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel