Sute de taximetriști cer limitarea numărului de Bolt-uri, în Piața Victoriei și în Piața Constituției /foto
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Câteva sute de taximetriști s-au adunat miercuri în Piața Constituției și Piața Victoriei din București pentru a-și face auzită vocea în legătură cu modificările legislative propuse în domeniul transportului.

Revendicările lor vizează atât reglementarea serviciilor de transport alternativ, cât și posibilitatea de a folosi mașini mai vechi în activitatea lor.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Asociației Pentru Drepturile Taximetriștilor Independenți, Radu Viorel, a subliniat că taximetriștii sunt hotărâți să continue protestele pe termen nelimitat până când revendicările lor vor fi luate în considerare de către autorități. Una dintre principalele solicitări ale lor este limitarea numărului de mașini care pot oferi servicii de transport alternativ, pe care le-au descris drept „câtă frunză și iarbă”.

„Vom cere creșterea vechimii autoturismelor folosite în serviciul de taxi de la 10 la 15 ani, având în vedere că operatorii de transport întâmpină dificultăți în achiziționarea de mașini noi, mai ales în contextul unei crize economice. Dacă nu se vor face modificări legislative, nu vom avea altă opțiune decât să rămânem în stradă pe termen nelimitat”, a declarat Viorel înainte de întâlnirea cu reprezentanții Guvernului.

El a adăugat că mediul politic nu a luat în considerare existența unei legi privind transportul de persoane și a introdus o lege paralelă care permite practicarea aceluiași lucru, dar cu reguli mult mai permisive și mai puțin restrictive decât cele aplicate taximetriei tradiționale.

Protestul taximetriștilor vine ca urmare a nemulțumirilor acumulate în timp, pe fondul creșterii concurenței din partea serviciilor de transport alternativ și a dificultăților întâmpinate în piață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel