Sute de români, abandonaţi pe aeroportul din Dortmund. Cursele Wizzair spre România au fost anulate
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Markus Winkler, Pexels
Fotografie de la Markus Winkler, Pexels
Sute de români au fost daţi jos din aeronavele Wizzair care urmau să decoleze din Dortmund spre Timişoara şi Cluj, după ce cursele au fost anulate. 

Wizzair a anulat în ultimul moment cursa Dortmund – Timișoara, care trebuia să plece miercuri în jurul 13,30 de pe aeroportul din Germania. Toți pasagerii au fost anunțați că vor fi preluați de un avion care va pleca spre Cluj Napoca, în jurul orei 19,00.

Un avion anulat, urcați în alt avion, iar apoi dați jos din nou

Sute de români, unii dintre ei cu copii au așteptat fost urcați după câteva ore într-un alt avion al companiei cu destinația Cluj Napoca. Pasagerii și-au ocupat locurile, bagajele au fost urcate în cală, dar după o oră personalul companiei i-au anunțat că și această cursa a fost anulată.

Toată lumea a fost coborâtă din avion, trimisă să își recupereze bagajele și pasagerii au fost invitați la un ghișeu din aeroport unde s-a întocmit o listă.

O persoană din Alba Iulia  care urma să se plece din Dortmund spre Timișoara, spune că din cauza haosului provocat de Wizzair, sute de români, unii cu copii, așteaptă în aeroport, fără să primească vreo explicație din partea Wizzair.

Pasager Wizzair”: Stăm în aeroport, nu ne spune nimeni ce se întâmplă. La 23,00 ne scot afară”

” Nu ne spune nimeni care este motivul pentru care avioanele și-au anulat zborurile. Sunt oameni cu copii care stau și așteaptă în aeroport. Sunt oameni la care le-a fost dat tot programul peste cap.

De exemplu o femeie trebuie să meargă la înmormântarea unei rude, iar acum nu știe nici dacă mai are rost să plece, pentru că nu mai are cum să ajungă.

Eu de exemplu am mașina în parcare la aeroportul din Timișoara. Zborul a fost anulat și m-au urcat într-un avion de Cluj. Ca să-mi recuperez mașina trebuia să găsesc o soluție să merg încă 350 de km până la Timișoara și de acolo înapoi tot spre Cluj, pentru ca locuiesc în Alba Iulia.

Dar m-au dat jos și din avionul de Cluj Napoca. Acum stau și aștept să ne zică cineva, ceva. Dar nici nu ne baga în seamă. ”

La ora 23,00 aeroportul din Dortmund se închide, iar toți pasagerii care trebuiau să ajungă la Timișoara și Cluj, vor fi scoși afară. O cameră de hotel costă 100 de euro/ noapte iar dimineață nu se știe dacă vor avea cu ce ajunge în România, scrie Alba24.ro.

Ce faci dacă îţi este anulat zborul 

Ramona Colea, CEO Flight Claim, a vorbit la DC NEWS despre cazurile în care pasagerii se trezesc pe nepusă masă cu un zbor anulat, incident care le afectează nu doar vacanța sau deplasarea în interes de serviciu, dar și portofelele, asta pentru că banii nu sunt ușor de recuperat.

"Pasagerul află că zborul este anulat. Ce să facă? Va suna la compania aeriană. Se trezește că sunatul la compania aeriană e un număr cu supra-taxă, dar o să sune. Stă vreo 20 de minute, timp în care el înmulțește peste un euro cu numărul de minute pe care le-a stat în apel. La un moment dat renunță, intră pe site, încearcă să îşi găsească un alt zbor. Surprinzător, își dă seama că există un alt zbor cu aceeași companie, astfel că ei cumpără  un alt zbor cu aceeași companie din cauza căreia se află în această situație. Avem pasageri care ne-au spus: Am cumpărat astăzi un bilet, zborul a fost anulat, ne-am cumpărat alt bilet cu aceeași companie și l-au anulat și pe ăla. Și la un moment dat renunță, încep să își ia taxiuri, se adună câte 3-4, nu mai au bani pentru a continua drumul.

Este o întreagă experiență, după care urmează calvarul recuperării sumelor. Unii vin și spun: Și dacă nu i-aș primi eu banii ăia, dar nu vreau să rămână sumele astea la companiile aeriene. Deci sunt atât de supărați. Uneori îi mai întrebăm, pentru că nu întotdeauna sunt sume foarte mari și îi întrebăm de ce vor să facă o cerere de despăgubire pentru suma aceasta. Și ei ne spun că pentru felul cum au fost tratați. (...) Sunt oameni care cumpără un zbor dus-întors pentru întreaga familie, după cum companiile low-cost nu zboară doar din punctul A în punctul B. Oamenii se duc și își iau zbor de aici până în Italia, stau 2-3 zile, își mai iau cu aceeași companie din Italia către nu știu unde... Ori odată ce a fost zborul de aici anulat, lor toată vacanța le-a fost anulată și au pierdut foarte mult. Sumele care se adună de la low-cost în situații de genul ăsta sunt foarte mari, o să aveți surprize", a explicat Ramona Colea într-un interviu pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel