Data publicării:

Sute de pro-ruși din Republica Moldova, plătiți să protesteze la Congresul PPE. Șeful Poliției de la Chișinău: Partidul AUR planifica aceste acțiuni la București

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Privesc.eu
Foto: Captură video Privesc.eu

Sute de moldoveni urmau să fie plătiți să vină să protesteze la București.

Polițiștii moldoveni și români au deturnat intenția grupului Șor din Republica Moldova de a trimite protestatari la București, după ce au descoperit că peste 200 de persoane ar fi trebuit să primească bani pentru a protesta la Congresul Partidului Popular European. Anunțul a fost făcut de a șeful poliției de la Chișinău, Viorel Cernăuțeanu, într-o conferință de presă.

"Ieri peste 200 de persoane erau pregătite să meargă organizat la București, dar s-a reușit stârpirea acestor acțiuni. O parte dintre ei au reușit să ajungă la București, dar în comun cu organele polițienești de la București s-a intervenit. Sumele ce urmau a  fi achitate pentru persoanele care ar fi participat la București ajungeau pe zi la sute de euro. La un microbuz de circa 20 de persoane suma alocată era de 10 mii de euro", a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Partidul AUR ar fi implicat

Reamintim că partidul AUR a organizat miercuri, 6 martie, un protest la Romexpo, acolo unde se desfășura congresul Partidului Popular European.

VEZI ȘI: Protest antieuropean la Congresul PPE de la București. Gardurile Jandarmeriei au fost luate cu asalt: ”Ursula, nu uita, România nu te vrea!”

"Regretabil este că această intenție de organizare a protestelor vine din partea unui partid de la București. Aceștia urmau să se consolideze cu așa-numiții protestatari de la noi. A fost pe rețelele de socializare, îi știm cu toții, partidul AUR planifica aceste acțiuni la București", a mai spus Viorel Cernăuțeanu, potrivit jurnal.md.

Dezvăluirile vin în contextul în care șeful Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, Viorel Cernăuțeanu, și șefa Procuraturii Anticorupție de la Chișinău, Veronica Dragalin, au prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă înregistrări audio și video dintr-un dosar care vizează finanțarea ilegală a unor partide politice de către gruparea Șor. Polițiștii moldoveni au efectuat la începutul lunii martie mai multe percheziții și au ridicat peste 5,5 milioane de lei, bani care ar fi fost destinați "pentru a destabiliza situația din R. Moldova".

Precizăm că la București are loc Congresul PPE, pe 6 și 7 martie, în contextul alegerilor europene din luna iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel