Sute de persoane au avut nevoie de ajutor în staţiunile de pe litoral. 12 și-au pierdut viața
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Echipaje ISU pe litoralul românesc. Foto: IGSU
Echipaje ISU pe litoralul românesc. Foto: IGSU
În fiecare zi, sute de echipaje de salvare acționează pe litoralul românesc în sprijinul cetățenilor. 

Peste 300 de pompieri sunt la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol. Tehnica specifică de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate) au susținut misiunile orientate spre siguranța celor care au ales să-și petreacă timpul liber pe litoral, se arată într-un comunicat de presă. 

Sute de persoane au avut nevoie de ajutor 

”În prima lună de la operaționalizarea punctelor de prim ajutor pe litoral, pompierii au desfășurat misiuni în urma cărora 769 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plajă, în staţiunea Eforie Nord, unde au fost asistate medical 118 persoane, urmată de stațiunile Costinești - 103 persoane, Jupiter - 63 persoane, Mamaia - 49 persoane, Vama Veche - 43 persoane, Corbu - 13 cazuri.

Totodată, echipajele de pe ambulanţele SMURD care deservesc cele 8 puncte de prim ajutor (în stațiunile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Jupiter și Vama Veche) au asistat medical  388 persoane, dintre care 313 au necesitat transportul la spital”, precizează IGSU. 

De la începutul anului 12 persoane și-au pierdut viața pe litoral. 

Persoane salvate de la înec

De asemenea, de la începutul anului până în prezent, 21 persoane au fost salvate de la înec din mare și 3 persoane din lacuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel