SUTE de oameni, printre care și români, sunt BLOCAȚI la granița Marii Britanii cu Franța
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Captură Antena 3
Captură Antena 3
La granița dintre Marea Britanie și Franța, tensiunea este la cote maxime.

Sute de șoferi de TIR, printre care și români, sunt blocați la granița dintre Marea Britanie și Franța de mai bine de o zi. 

Deși sunt obligați să aștepte ridicarea blocajului, mulți dintre șoferi au primit amenzi pentru... parcarea ilegală, transmite Antena3. 

O parte dintre șoferi au fost redirecționați pe un aeroport din regiune, iar alții s-au înghesuit pe străzi. 

Sursa citată precizează că blocajul a apărut după ce Franța a anunțat că închide granița către Marea Britanie de teama pericolului noii tulpini a coronavirusului.

În momentul de față, sunt 36 de kilometri de coadă de TIR-uri. 

Voluntarii împart apă și mâncare 

Adriana Mureșan, reprezentanta Asociației Voluntari în Europa a declarat la Antena 3 că mai mulți români voluntari le-au dus șoferilor de TIR mâncare, apă și dezinfectant. 

„Din oră în oră oamenii merg și împart alimente. Primim apeluri de la șoferi, ne spun de ce au nevoie. Situația este destul de complicată și va fi și mai și, pentru că sunt multe camioane blocate. Noi nu ajutăm doar cetățenii români, ci orice persoană prinsă în acest blocaj”, a precizat Adriana Mureșan. 

Alin Crețu, vicepreședinte FORT, a precizat că există informații că în această seară s-ar putea deschide granița, dar nu se știe dacă cu sau fără testare pentru șoferi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel