Sute de kilograme de artificii, confiscate de polițiști
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
În perioada 26 octombrie - 18 noiembrie 2020, Poliţia Română, prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a derulat acţiunea naţională „IMPORTATORII DE ARTIFICII 2020”.

În urma a 495 de controale efectuate de polițiști la persoane fizice și juridice autorizate/neautorizate să desfăşoare operaţiuni de import/transfer/comercializare articole pirotehnice, precum şi la cele care efectuează jocuri de artificii, au fost întocmite 35 de dosare penale, se arată într-un comunicat de presă. 

40 de persoane sunt cercetate pentru 41 de infracţiuni privind nerespectarea regimului articolelor pirotehnice şi al materiilor explosive. Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării,  770 de kilograme de articole pirotehnice de diferite clase şi categorii (toate provenind din săvârşirea de infracţiuni sau contravenții la regimul materiilor explozive). Totodată, au fost retrase 2 autorizaţii de funcţionare de organele de profil, pentru renunțare sau neprezentare la viză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel