Sute de copii urmau să fie adoptați în SUA, înainte de pornirea invaziei din Ucraina
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Printre victimele războiului din Ucraina se numără şi sute de copii care urmau să fie adoptaţi de familii din SUA, dar care au fost amânate.

Potrivit Associated Press, la începutul războiului, în februarie, erau peste 300 de copii ucraineni găzduiţi anterior de familii americane care căutau să-i adopte în mod oficial.

Ryan Hanlon, directorul executiv al Consiliului naţional pentru adopţii, a declarat că cel puţin 200 de familii se aflau într-un anumit punct al procesului de adopţie, care durează între doi şi trei ani în condiţii ideale, procese care acum sunt lăsate în ceaţă.

Numai copiii orfani şi cei pentru care drepturile părinteşti au fost anulate pot fi adoptaţi, iar stabilirea identităţilor şi a statutului de familie este imposibilă pentru mulţi copii, în condiţiile în care instanţele ucrainene nu se reunesc şi din cauza altor probleme, a spus Hanlon.

El a spus că este greu pentru familiile care au găzduit deja copii ucraineni, dar ale căror vise de adopţie au fost acum amânate pe termen nedefinit.

În 2020 au avut loc peste 200 de adopţii din Ucraina în SUA şi aproape 300 în 2019, a precizat AP, citând statistici ale Departamentului de Stat al SUA, noteaza Mediafax.

Se pregătește România de război? Generalul Daniel Petrescu, șeful Apărării României: ”Noi, în uniformă, trebuie să ne pregătim”. Cel mai mare pericol pentru țara noastră

Generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, întrebat de către jurnalistul Radu Tudor, la Antena 3, dacă se pregătește România de război, a răspuns: ”Este o perioadă foarte complicată în care am considerat că e bine să vorbească cei care sunt îndreptățiți să o facă. Noi, în uniformă, trebuie să ne facem datoria și să ne pregătim. Armata României este pregătită în acest moment să răspundă oricăror provocări. România nu se pregătește de război, nu avem niciun indicator, nicio intenție a Federației Ruse de a ataca un stat NATO. Acest lucru cred că este foarte clar, trebuie să fie evident pentru toată lumea. E adevărat că se desfășoară un război în Ucraina, unul neprovocat de ucraineni, o agresiune a Federației Ruse asupra unui stat suveran și independent. E adevărat că acest conflict ne afectează prin urmările care sunt, precum fluxul mare de refugiați, solicitările de sprijin, implicațiile economice, dar, din punct de vedere militar, pentru România nu există nicio amenințare în acest moment.” (CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel