Data publicării:

Sute de blocuri din București, rămase fără căldură până vineri

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Până vineri, la ora 23:00, furnizarea apei calde și a căldurii pentru aproximativ 220 de blocuri din zona bulevardului Mihai Bravu va fi întreruptă în contextul integrării porțiunilor de conductă înlocuită în șantierele deschise pentru două obiective din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, pe Magistrala 2 Sud.

Compania Municipală Termoenergetica a transmis printr-un comunicat de presă, luni, că aceasta reprezintă prima etapă a lucrărilor de reabilitare a sistemului de termoficare - lotul 1, coordonate de Primăria Municipiului București, în cadrul proiectului finanțat cu fonduri europene prin POIM.

Tronsonul afectat este amplasat pe șoseaua Mihai Bravu, între străzile Răcari și Laborator (lucrări în cadrul Obiectivului 1) și în zona Spitalului „Victor Babeș” (lucrări în cadrul Obiectivului 4).

În cadrul Obiectivului 1, aproximativ 550 de metri din conducta cu diametrul de 900 de milimetri au fost înlocuiți în această etapă, iar prin lucrările desfășurate în cadrul Obiectivului 4, aproximativ 650 de metri din conducta cu diametru de 700 de milimetri au fost înlocuiți.

Conducta Magistralei 2 Sud a fost pusă în funcțiune în 1975, având aproape 50 de ani de funcționare în această zonă de rețea.

Obiectivele 1 și 4 din POIM sunt cruciale, deoarece prin aceste șantiere se desfășoară lucrări de modernizare a conductelor care asigură alimentarea cu agent termic a punctelor termice din Sectorul 2, între CET Sud și bulevardul Energeticienilor, șoselele Mihai Bravu, Ștefan cel Mare și șoseaua Fundeni.

Lucrările au fost continuare până în prezent, având în vedere absența precipitațiilor și prognoza meteorologică cu temperaturi crescute în timpul zilei.

În cadrul celor două obiective de pe Magistrala 2 Sud, nu a fost posibilă realizarea de soluții provizorii din cauza traseului de amplasare a conductelor, conform sursei citate.

De asemenea, în aceeași zi, vor avea loc manevrele de alimentare a punctelor termice din Sectoarele 4 și 5 din CET Progresu, pentru a asigura parametrii termici și hidraulici pentru circuitul de încălzire și apă caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel