Suspiciuni de fraudă la vot, în Ilfov. Chirieac: Interese. Vorbim de zeci - sute de milioane de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Bogdan Chirieac a vorbit despre problemele apărute la procesul electoral desfășurat astăzi, cu ocazia alegerilor parțiale.

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre problemele apărute la alegerile din data de 27 iunie, desfășurate în localități din județul Ilfov. 

”Știm cu toții că Ilfovul este un cartier al Bucureștiului. Interesele imobiliare sunt uriașe aici. Bucureștenii au nevoie de locuințe, tot mai mulți oameni vin în București pentru că se găsesc locuri de muncă, lumea dorește să achiziționeze locuințe, vechile apartamente comuniste în continuare sunt foarte scumpe și atunci omul mai bine își ia o căsuță undeva în Ilfov, sau chiar apartamente. Înțeleg că s-au construit foarte multe blocuri de apartamente în Ilfov la prețuri mult mai mici decât în București, în condiția în care și mediul e cumva diferit. Mai ai un fir de iarbă, sigur nu ai niciun fel de infrastructură, șosele înguste, nu e metrou, nu e tramvai, rar autobuze, dar asta este altă poveste, oamenii își asumă aceste minusuri fiindcă nu au încotro. Deci vorbim de milioane, zeci, sute de milioane de euro în interese pe județul Ilfov. Nu am niciun fel de îndoială. 

Mai departe, referitor la ce spuneți dumneavoastră (moderatorul emisiunii n.r.), și anume că se falsifică rezultatul alegerilor în Găneasa, Șindrilița, să nu uităm că din Sectorul 1 al Capitalei ați dat imagini cu sacii de voturi, fugind lumea cu ei în spate și justiția a sugrumat ancheta. Da? Că despre asta e vorba, ca să nu ne mai mințim! Procurorul de caz iese la televizor și spune că a fost fraudă, după care este obligat să plece în concediu. Deci dacă ai închis ochii în vârful urbanizării din România, Sectorul 1, la fraudarea alegerilor, ce pretenții mai aveți la Găneasa și la Șindrilița și în alte părți de genul ăsta?”, a subliniat analistul Bogdan Chirieac într-o intervenție la România TV.

Probleme la Șindrilița

Evenimentele degenerează în unele localități unde au loc alegeri parțiale. Mascații au intervenit de urgență lângă o secție de votare, unde s-ar fi oferit bani alegătorilor pentru a vota un anumit candidat. Totul s-a întâmplat în Șindrilița, județul Ilfov. La aproximativ 100 de metri de secția de votare se afla un băruleț, la care stăteau mai multe persoane. Acestea ofereau sume de bani cuprinse între 250 și 300 lei în special oamenilor în vârstă care treceau prin zonă, relatează Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel