Suspended Coffee - acum și în România
Mai multe locații din țară s-au alăturat fenomenului Suspended Coffee (cafeaua în așteptare). Astfel, cei care își doresc să consume o cafea în oraș, dar nu au posibilitatea, o vor putea face datorită generozității clienților care sunt de acord să plătească pentru una sau mai multe cafele în plus pe lângă comanda inițială, fără a le consuma însă.
Autor: Mădălina Grasu
Conceptul de "caffe sospreso" sau "suspended coffee" a devenit cunoscut în cafenelele din Napoli, Italia, ca o un simbol al solidarității sociale la nivel local. Astfel, o persoană care nu își permitea să facă consumație, putea întreba în localurile partenere dacă există o “cafea în așteptare”, iar dacă răspunsul era afirmativ, clientul beneficia de cafeaua gratis ulterior.
Se spune că mișcarea, de o mare amploare în Europa, a apărut pentru prima dată acum aproximativ 100 de ani, doar că a dispărut în timp, datorită recesiunilor economice. Un articol din 2008 arată că tradiția și-a pierdut din valoare în timp. Autorul articolului susținea că a vizitat mai multe baruri la rând, în care se pare că nimeni n-a mai folosit această practică în ultimii 15 ani.
Practica a fost preluată și de Aurelio De Laurentiis, patronul echipei de fotbal S.S.C. Napoli, acesta plătind pentru zece “cafele în așteptare” de fiecare dată când echipa sa câștigă câte un meci.
De mâine acest lucru va fi posibil și la noi. Puteți consulta lista localurilor partenere chiar aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News