Mai multe locații din țară s-au alăturat fenomenului Suspended Coffee (cafeaua în așteptare). Astfel, cei care își doresc să consume o cafea în oraș, dar nu au posibilitatea, o vor putea face datorită generozității clienților care sunt de acord să plătească pentru una sau mai multe cafele în plus pe lângă comanda inițială, fără a le consuma însă.
Autor: Mădălina Grasu
Conceptul de "caffe sospreso" sau "suspended coffee" a devenit cunoscut în cafenelele din Napoli, Italia, ca o un simbol al solidarității sociale la nivel local. Astfel, o persoană care nu își permitea să facă consumație, putea întreba în localurile partenere dacă există o “cafea în așteptare”, iar dacă răspunsul era afirmativ, clientul beneficia de cafeaua gratis ulterior.
Se spune că mișcarea, de o mare amploare în Europa, a apărut pentru prima dată acum aproximativ 100 de ani, doar că a dispărut în timp, datorită recesiunilor economice. Un articol din 2008 arată că tradiția și-a pierdut din valoare în timp. Autorul articolului susținea că a vizitat mai multe baruri la rând, în care se pare că nimeni n-a mai folosit această practică în ultimii 15 ani.
Practica a fost preluată și de Aurelio De Laurentiis, patronul echipei de fotbal S.S.C. Napoli, acesta plătind pentru zece “cafele în așteptare” de fiecare dată când echipa sa câștigă câte un meci.
De mâine acest lucru va fi posibil și la noi. Puteți consulta lista localurilor partenere chiar aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva