Suspendat din magistratură, excentricul Cristi Danileț e gata pentru CCR! USR îl susține: A luptat neîncetat și a rezistat
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură video TikTok
foto captură video TikTok
Suspendat din magistratură după ce s-a bucurat de celebritate pe TikTok, Cristi Danileț este pregătit pentru CCR! 

”Mă bucur că asociația ICDE susține o nominalizare a mea pentru CCR și mulțumesc colegilor din asociație, intelectuali de excepție. Ideea lor este îmbrățișată de multe ONG-uri, văd. Susținerea civică este foarte importantă, căci legitimează o instituție extrem de importantă în statul de drept. Evident, numirea la CCR este una politică: fie o face Președintele în mod discreționar și necenzurat, fie va trebui votată de Parlament propunerea unui partid în acest sens. Am văzut că USR a preluat ideea în ceea ce mă privește, ceea ce înseamnă că și o parte a clasei politice vrea o regândire sănătoasă a criteriilor ce duc la numirea ca membru al instanței constituționale. E îmbucurător! Membrul CCR nu este si nu trebuie să fie al unui partid. Cu toată susținerea politică pentru numire, cel ajuns acolo va fi independent. În ce mă privește, am fost independent toată viața. Și așa vreau să rămân.” scrie, joi, Cristi Danileț pe Facebook. 

”Într-unul (video) tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină”

Amintim că el a fost suspendat din magistratură din cauza filmulețelor de pe TikTok, remarcându-se ca o figură excentrică. Nici în instanță n-a avut mai mult noroc. Și totuși, el este propunerea USR pentru CCR. 

Judecătorul ar fi fost găsit vinovat, în baza art. 99 din Legea 303/2004, de ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”. 

”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este ”conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară. Evident, voi formula recurs la ÎCCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție.” scria Cristi Danileț la momentul deciziei. 

USR îl susține

În această dimineață, USR a transmis un comunicat de presă în care a scris: 

”Judecătorul Cristi Danileț este propunerea USR pentru Curtea Constituțională.

Este judecătorul care a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiția.

CCR are nevoie de un judecător liber, independent și proeuropean, nu de Valer Dorneanu, omul propagandei Sputnik.

USR consideră că omul cel mai potrivit pentru a apăra ordinea constituțională, democrația, separarea puterilor în stat, libertatea cuvântului, independența Justiției este Cristi Danileț.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel