SUSPENDARE Iohannis. Bogdan Chirieac: Bruxelles-ul este foarte atent!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
AUR strânge semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac despre ce șanse are această procedură.

"Nu are nicio şansă"

"În momentul acesta, nu are nicio şansă, dar se întâmplă două lucruri. În România, opoziţia de operetă se încheie odată cu demersul AUR. Acum, cine se consideră în opoziţie trebuie să facă opoziţie pe bune, fiindcă toată apa de la moara opoziţiei şi-a tras-o AUR, în acest moment. În două luni, președintele Klaus Iohannis, de unde era acceptat de două treimi din popor, a devenit sursa tuturor relelor. Nu mă întrebaţi cum s-a putut întâmpla acest lucru că, vorba aceea, ţine de minunile zilelor noastre. În același timp, prin faptul că AUR începe procedura de suspendare, tot demersul este invalidat, fiindcă alături de AUR nu mai are cum să vină nici PSD, nici USR. Aici, în ţară, credem noi că facem ce vrem, dar nu este aşa. 

Atât PSD, cât şi USR au vehiculat posibilitatea suspendării, nici pomeneală să înceapă un demers. În plus, staţi să vedem ce zice Bruxelles-ul. Sigur, nici ce a făcut preşedintele Iohannis... să nu dea mandat partidului care a câştigat alegerile anul trecut, să nu îi dea mandat nici acum, să cadă al doilea Guvern în Parlament şi să nu dizolvi Parlamentul, să provoci alegeri anticipate, că Bruxelles-ul este foarte atent - şi multe state puternice - la statul de drept din România. Vorbesc foarte serios! Ambasade importante de la Bucureşti au departament special privind statul de drept.

Anumite lucruri se pot face, anumite lucruri nu se pot face, indiferent ce credem noi, aici, vorba lui Mircea Badea, pe cocioc. Asta cu demersul, cu suspendarea nu cred că ar putea să fie aprobată vreodată de Bruxelles, în situaţia de acum cu pandemia, cu PNRR şi alte lucruri, iar, din punct de vedere politic, PSD şi USR nu au posibilitatea să mai acţioneze. AUR, în schimb, se îndreaptă, în opinia mea, voios către 30% la viitoarele alegeri, dacă o ţine tot aşa", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Decisiv, prezentată de Cătălina Porumbel la Antena 3.

Vezi și:  SUSPENDARE Iohannis, ce șanse are AUR? Bogdan Chirieac: Bruxelles-ul este foarte atent!

DEMITERE Iohannis. Orban: Mă voi implica cu toată forța. Spirala nebuniei

"Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor"

"Azi, 1 noiembrie, la începutul lunii, într-o zi de luni, la fel cum anunțam pe 1 septembrie demiterea lui Florin Cîțu, anunțăm azi inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna procedura de suspendare și vom apela la sutele de mii de români care ne contactează și ne roagă să-l dăm jos pe Iohannis”, a declarat George Simion.

De precizat că acesta a mai spus că referendumul pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis ar putea avea loc simultan cu alegerile anticipate, posibile după ce Parlamentul va fi respins și a doua variantă de Guvern. „Odată cu alegerile anticipate, trebuie să mergem și la referendum pentru demiterea președintelui. Vom merge către români și îi vom ruga să semneze. AUR va strânge semnături în fiecare localitate din țară. Și în diaspora! Vom merge până la capăt și sperăm ca celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate! Postul de la Palatul Cotroceni să devină cât mai repede vacant! Invităm toate formațiunile să ni le alăture acestui demers”, a mai spus George Simion.

"Noi pregătim tabele pentru ziua de mâine, pentru ceilalți parlamentari. Au semnat deja și parlamentari de la PNL. Mergem până la capăt!”, a reiterat George Simion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel