Surse: De ce a plecat Bogdan Diaconu din PSD. Deputatul, pentru DC News: UDMR a pus presiune pe Ponta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Deputatul Bogdan Diaconu a anunțat joi că demisionează din PSD în semn de protest față de cooptarea și păstrarea UDMR la guvernare. Fostul membru PSD și PC a arătat că va crea o nouă formațiune, intitulată Partidul România Unită (PRU), pentru că vrea să lupte împotriva "extremismului maghiar"

Retorica anti-maghiară și articolele înflăcarate împotriva UDMR au dat naștere unor informații conform cărora lui Diaconu i s-a cerut să-și tempereze discursul, pentru a nu crea tensiuni suplimentare în coaliție, ori să părăsească PSD.

Diaconu și-a anunțat joi demisia din PSD fără a preciza dacă a primit semnale din rândul social-democraților că riscă excluderea dacă nu renunță la atacurile asupra UDMR.

Surse social-democrate au declarat pentru DC News că decizia lui Diaconu de a demisiona nu a fost în niciun fel forțată sau sugerată de PSD, ele adăugând că Partidul Social Democrat este unul "integrator".

Diaconu: Am avut libertate de opinie în PSD

Deputatul Bogdan Diaconu a confirmat pentru DC News că plecarea sa din PSD a fost strict rodul voinței sale, invocând o "incompatibilitate ideologică" cu Partidul Social Democrat. Întrebat de site-ul DC News dacă PSD i-a dat de ales - să renunțe la discursul anti-maghiar sau să plece din PSD - parlamentarul a răspuns: "Nu! Este însă adevărat că UDMR a pus presiune constantă pe Victor Ponta pentru a scăpa mine".

El a precizat că, în ciuda mesajelor venite dinspre UDMR, a avut în continuare "declarații și inițiative legislative prin care am sancționat orice derapaj" al maghiarilor. 

Bogdan Diaconu a arătat că o dovadă a faptului că sociali-democrații nu i-au îngrădit libertatea de expresie o reprezintă faptul că a criticat UDMR cu aceeași intensitate de la intrarea Uniunii la guvernare și până la plecarea sa din PSD.

Deputatul a adăugat că nu se simțea "confortabil" în PSD și a preferat să-și construiască un partid în linia ideologiei sale.

"PSD nu este un partid extremist"

Până la această oră, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost singurul lider social-democrat care s-a pronunțat în legătură cu plecarea lui Bogdan Diaconu.

"Este opțiunea dumnealui. PSD nu este un partid extremist, este un partid modern, social democrat european, cu o atitudine echilibrată la adresa minorităților naționale. Propabil nu s-a regăsit în aceste concepte pe care le promovează", a declarat Dragnea.

Bogdan Diaconu demisionează din PSD și înființează un partid naționalist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel