Data actualizării:
Data publicării:

Surse: Cum și-a scos Adrian Marțian copiii din țară. Cine a intervenit și a convins judecătorul, ca milionarul să nu fugă și din Serbia

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Ies la lumină noi detalii care clarifică situația răpirii copiilor lui Adrian Marțian, modul în care au trecut frontiera, dar și cum milionarul a fost la un pas să scape din mâinile polițiștilor.

Adrian Marțian a fost reținut, vineri, pentru 24 de ore, în cazul răpirii celor 3 copii minori ai săi. Milionarul a fost audiat de la primele ore ale dimineții. Marțian este acuzat de comiterea infracțiunilor de nerespectare a măsurilor cu privire la încredințarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, dar și participație improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat. 

Bărbatul a fost plasat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva ”și urmează a fi prezentat magistraților, în vederea luării măsurilor legale”, potrivit autorităților. Față de cei 3 minori a fost instituită măsura specială a plasamentului în regim de urgență, în cadrul unei unități din subordinea D.G.A.S.P.C. Hunedoara.

Cei 3 copii în vârstă de 7, 9 și 11 ani, precum și tatăl acestora, Adrian Marțian, au fost preluați în această dimineață de Poliția Română de la punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier 1. Amintim faptul că Marțian a fost prins în Serbia alături de cei 3 copii ai săi, dați dispăruți de mai multe zile. Omul de afaceri afirmă că nu el a organizat această răpire a minorilor, ci mama lor.

Cum a reușit să îi treacă pe copii frontiera

Însă marea întrebare este cum au reușit copiii să treacă frontiera, deși ei erau dați deja în consemn la frontieră? Anchetatorii analizează zeci de ore înregistrate pe camerele de supraveghere, pentru a reface operațiunea scoaterii din țară a minorilor. Se pare că aceștia au fost scoși din țară, rând pe rând, ascunși în compartimente secrete la mijloacele de transport folosite.

Diferența față de cazul lui Cătălin Cherecheș

Practic, în acest caz, spre deosebire de cazul lui Cătălin Cherecheș, copiii nu au trecut prin fața unui agent al Poliției de Frontieră, ci au fost ascunși într-un vehicul mare. Sunt sute de mii de camioane care tranzitează lunar, dacă Poliția de Frontieră ar face control la fiecare, vor fi timpi de așteptare cu săptămânile și cozi de zeci de kilometri.

Se produc pe orice frontiere astfel de incidente

Astfel de incidente se produc pe orice frontiere, în contextul contemporan de liberă circulație și intensitate de trafic. Însă importantă este cooperarea polițenească, capturile se fac în termen de zile și nu mai departe de 2-3 granițe. Altfel spus, cine scapă de o frontieră nu ajunge prea departe.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect, într-o intervenție la România TV, subliniind că aici nu este o discuție legată de spațiul Schengen: "Avem zeci de cazuri în care românce sau români divorțați în străinătate au venit cu copilul în țară. Anul trecut, era o persoană, o doamnă în poziția de a fi arestată, pentru că a plecat cu minorul, că răpire etc. Însă la nivelul traficului de azi, cu zeci de mii de camioane care tranzitează zilnic frontiera, să stai să iei la puricat cabină cu cabină, pentru că un om tulburat la psihic ascunde câte un copil, este imposibil! Schengen se referă la traficul de migranți, vin câte 20 deodată, ascunși în TIR-uri, dar de la discuția noastră cu acești copii, până la chestiunea Schengen e cale lungă", a spus Val Vâlcu.    

Cine a intervenit ca Marțian să nu scape

De asemenea, un alt fapt interesant, conform surselor DC News, este următorul: În procedura de arestare preventivă a milionarului Marțian, judecătorul voia să dea termen pe 22 octombrie, pe motiv că trebuie citat în Serbia, deși era reținut deja în Serbia și nu era necesar. Însă la insistențele Poliției, acesta a înțeles că, din punct de vedere procedural, nu era nevoie și astfel a emis mandatul de arestare. Dacă nu era Poliția, cu demersurile făcute în țara vecină Serbia, inclusiv de ministru, Marțian reușea să scape! Totodată, în evaluarea poliției apare că Marțian a folosit mijloc de transport preparat cu compartiment secret, altfel nu ar fi putut trece prin graniță cu copiii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel