Surprize spectaculoase în prima etapă a noului format Champions League
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Fotografie creată de Dom Le Roy, de la Pexels
Fotografie creată de Dom Le Roy, de la Pexels
Prima etapă a noului format al Ligii Campionilor la fotbal a adus o serie de surprize și rezultate spectaculoase, culminând cu înfrângerea FC Barcelona pe terenul lui AS Monaco, într-un meci marcat de tensiuni și de o eliminare timpurie care a schimbat complet dinamica jocului.

FC Barcelona, învinsă de AS Monaco într-un meci dramatic

FC Barcelona a debutat cu stângul în noul sezon al Ligii Campionilor, pierzând cu scorul de 2-1 în fața celor de la AS Monaco, într-o partidă desfășurată joi seara în Principat. Echipa catalană a fost nevoită să joace aproape întreg meciul în inferioritate numerică, după eliminarea lui Eric Garcia în minutul 11, în urma unei intervenții dure care a destabilizat planurile tactice ale echipei conduse de Xavi Hernandez.

Gazdele au profitat rapid de superioritatea numerică, deschizând scorul în minutul 16 prin Maghnes Akliouche, care a reușit să înscrie după o combinație rapidă în careul catalanilor. Deși Barcelona părea că va suferi sub presiunea echipei monegasce, tânărul Lamine Yamal a restabilit egalitatea în minutul 28, oferind o rază de speranță pentru echipa sa.

Totuși, soarta partidei a fost decisă în repriza secundă, când tânărul atacant nigerian George Ilenikhena, în vârstă de doar 18 ani, a înscris golul victoriei pentru Monaco în minutul 72. Scăpat singur de la centrul terenului, Ilenikhena l-a învins pe portarul Barcelonei cu un șut precis, aducându-le monegasciilor trei puncte importante în debutul competiției.

Atletico Madrid câștigă in extremis, surpriză la Brest

Un alt meci notabil din această primă etapă a fost victoria dramatică a celor de la Atletico Madrid, care au învins-o pe RB Leipzig cu scorul de 2-1. Meciul a început exploziv, echipa germană deschizând scorul prin slovenul Benjamin Sesko în minutul 4. Totuși, spaniolii au reușit să egaleze prin Antoine Griezmann în minutul 28, iar victoria a fost adusă in extremis de fundașul uruguayan Jose María Gimenez, care a marcat în minutul 90.

Tot joi, echipa franceză Brest a reușit o victorie istorică, câștigând cu 2-1 împotriva campioanei Austriei, Sturm Graz, în ceea ce a fost primul lor meci din istoria participării în Liga Campionilor. Hugo Magnetti a deschis scorul pentru Brest în minutul 23, iar austriecii au egalat la finalul primei reprize printr-un autogol al lui Edimilson Fernandes. Abdallah Sima a marcat golul victoriei în minutul 56, iar oaspeții au terminat partida în zece oameni după eliminarea lui Dimitri Lavalee în minutul 88.

Alte rezultate notabile

În alte meciuri disputate marți și miercuri, Juventus Torino a învins PSV Eindhoven cu 3-1, într-un meci în care s-au remarcat Kenan Yildiz, Weston McKennie și Nicolas Gonzalez pentru echipa italiană. De partea cealaltă, Ismael Saibari a marcat singurul gol al olandezilor în prelungirile meciului.

De asemenea, Bayern Munchen a oferit o demonstrație de forță, învingând Dinamo Zagreb cu un scor incredibil de 9-2. Harry Kane a fost omul meciului, reușind să înscrie de patru ori, trei dintre goluri fiind din penalty. Celelalte goluri ale bavarezilor au fost marcate de Raphael Guerreiro, Michael Olise, Leroy Sane și Leon Goretzka, în timp ce Dinamo a înscris prin Bruno Petkovic și Takuya Ogiwara.

Pe San Siro, AC Milan a fost învinsă de Liverpool cu 3-1. Christian Pulisic a deschis scorul pentru italieni încă din minutul 3, însă echipa engleză a revenit spectaculos, marcând prin Ibrahima Konate, Virgil van Dijk și Dominik Szoboszlai, securizând victoria.

Un alt meci de interes a fost cel dintre Real Madrid și VfB Stuttgart, câștigat de madrileni cu 3-1. Kylian Mbappe, Antonio Rudiger și tânărul brazilian Endrick au fost cei care au adus cele trei puncte echipei spaniole, în timp ce Deniz Undav a marcat golul de onoare pentru echipa germană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel