SUA confirmă: șeful CIA a fost în Ucraina. Rusia cere explicații
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
brennan dc
brennan dc
Presa din Rusia a relatat în ultimele zile că directorul CIA, John Brennan, a vizitat discret Ucraina weekenul acesta, ministrul de Externe al Rusiei, Sergei Lavrov, ieșind public luni pentru a cere explicații cu privire la această deplasare despre care agenția americană nu a vrut să comenteze. Purtătorul de cuvânt al președintelui Obama, Jay Carney, a recunoscut luni după-amiază că Brennan a fost la Kiev în weekend.

Sergei Lavrov a cerut explicații Statelor Unite ale Americii cu privire la vizita șefului CIA în Ucraina, pe care Washingtonul nu o infirmase și nici nu o confirmase la acel moment. 

"Am vrea, în mod particular, să înțelegem însemnătatea relatărilor despre vizita recentă a directorului CIA Brennan la Kiev", a declarat Lavrov în timpul unei declarații de presă.

"Până acum nu am primit nicio explicație inteligibilă", a spus el.

Fostul lider al Ucrainei, Viktor Ianukovici, care insistă că a rămas președintele legitim al țării, a spus duminică seară că forțele speciale ucrainene au lansat o operațiune în Estul Ucrainei după întâlnirea cu John Brennan.

CIA a respins acuzațiile spunând că alegațiile conform cărora "directorul Brennan a încurajat autoritățile ucrainene să execute operațiuni tactice în interiorul Ucrainei sunt complet false". 

Purtătorul de cuvânt al CIA, Todd Ebitz, a refuzat să vorbească despre intinerariul recent al lui Brennan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel