Surpriză în finala Supercupei Spaniei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
După ce la mijlocul săptămânii furnizase surpriza, trecând de Real Madrid, în semifinala Supercupei Spaniei, Athletic Bilbao a câștigat duminică seara trofeul, învingând Barcelona în prelungiri: Barcelona - Athletic Bilbao (2-2, 2-3).

Leo Messi fusese incert înainte de finala Supercupei Spaniei dintre Barcelona și Athletic Bilbao, jucată duminică la Sevilla. Starul argentinian a jucat incomplet recuperat, dar a rezistat 120 de minute, fiind eliminat în ultimul minut de joc, după ce l-a lovit pe un adversar.

Barcelona nu mai jucase o finală din 2019, vitrina cu trofee rămânând goală în dreptul anului 2020. Messi & Co nu au reușit de data aceasta să umple golul, Athletic dând o replică dârză, potrivit Mediafax.

În timpul regulamentar de joc Griezman a marcat o dublă, în minutele 40 și 77. Oscar de Marcos a punctat înainte de pauză, egalând, ca mai apoi să îi fie anulat un gol (din offside) lui Garcia.

Golul egalizator ce a dus pe Bilbao în prelungiri a fost opera lui Villalibre, în al 5-lea minut suplimentar.

În minutul 3 al primei reprize de prelungiri Williams (Athletic) a marcat golul meciului, cu un șut plasat de la marginea careului, direct în vinclu.

Koeman a încercat să reîmprospăteze ofensiva cu Puig și Trincao, dar fără rezultat pe tabelă.

Doar Messi s-a mai făcut remarcat, primind direct roșu, după o aroganță la adresa lui Villalibre, pe care la „admonestat” din alergare cu o palmă.

Athletic Bilbao câștigă astfel trofeul pentru a treia oară în istoria clubului, ultima dată ducându-l în vitrină tot în dauna Barcelonei, în 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel