Suplimentele alimentare care fac adevărate minuni pentru ochii tăi
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
 Pixabay
Pixabay
Corpul tău suferă multe schimbări pe măsură ce îmbătrânește, iar una dintre cele mai frustrante schimbări poate fi ceea ce se întâmplă cu sănătatea ochilor tăi. 

În timp, vederea poate începe să slăbească, este posibil să aveți ochi uscați și riscul de apariție a bolilor legate de ochi poate crește, de asemenea.

Din acest motiv, este important să ai o mulțime de nutrienți sănătoși în dieta ta zilnică pentru a avea grijă de ochii tăi și a-i menține cât mai ascuțiți posibil. Pe lângă consumul de alimente potrivite, o altă modalitate prin care vă puteți asigura că obțineți acești nutrienți este prin administrarea de suplimente.

Potrivit specialiștilor Janet Coleman, de la The Consumer Mag și Johna Burdeos, unul dintre cele mai bune suplimente pentru ochii tăi sunt acizii grași omega-3!

Cum poat ajuta omega-3

Potrivit lui Coleman, una dintre principalele moduri prin care acizii grași omega-3 vă pot ajuta ochilor prin „ameliorarea sindromului de ochi uscați și protejarea împotriva degenerescenței maculare”.

Sindromul de ochi uscat poate apărea dacă ochii tăi nu sunt capabili să producă în mod corespunzător cantitatea de lacrimi necesară pentru a-ți lubrifia ochii. Aceasta este o problemă comună care apare odată cu îmbătrânirea și poate fi extrem de incomod de îndurat.

„Uscăciunea tinde să apară odată cu timpul petrecut în fața ecranului și cu îmbătrânirea”, spune Burdeos, „dar omega-3 paote reduce inflamația și paote stimula stratul uleios de lacrimi – ceea ce poate ajuta la prevenirea uscăciunii ochilor”.

Deși puteți suplimenta omega-3 sub formă de pastile sau capsule, puteți obține o mulțime de acești acizi grași și prin alimente. 

„Peștele gras precum macroul, sardinele, somonul și heringul, precum și semințele de in, semințele de chia și nucile sunt toate bogate în grăsimi omega-3”, spune Burdeos.

Alte suplimente utile pentru ochi

Potrivit lui Coleman, există și alte suplimente utile pentru ochii tăi. De exemplu, zeaxantina și luteina pot fi benefice pentru sănătatea ochilor dumneavoastră.

„Acești doi carotenoizi s-au dovedit a fi de mare ajutor în prevenirea degenerescenței maculare și a cataractei. Acestea pot fi găsite în legumele cu frunze verzi, cum ar fi kale, spanacul și broccoli. Dacă nu primiți 5-6 porții din aceste legume pe zi, ceea ce este cantitatea recomandată pentru sănătatea dumneavoastră generală, atunci luați în considerare un supliment care conține acești doi carotenoizi”, spune Coleman.

Alături de acești carotenoizi, vitamina C poate fi, de asemenea, o vitamină utilă de completat dacă nu obțineți suficient din alimentele pe care le consumați.

„Vitamina C este un antioxidant care vă ajută să vă protejați ochii de daunele cauzate de radicalii liberi care duc la cataractă și degenerescență maculară și poate fi găsită în alimente precum ardei, portocale, kiwi și căpșuni”, spune Coleman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel