Data publicării:

Supermarketul în care ești asistat la cumpărături de un robot vorbitor. Cine este Rob și cum i-a cucerit pe copii și pe vârstnici

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cover designed by Freepik - chandlervid85
Cover designed by Freepik - chandlervid85
Un tub metalic mișcător, cu doi ochi, care îi ajută pe oameni atunci când merg la cumpărături, a fost testat la finalul anului trecut în supermarketuri și se pare că i-a câștigat pe clienți.

Un robot vorbitor în formă de tub, cu doi ochi, a fost semnalat în supermarketuri sau magazine: Este vorba de robotul Rob. La Rewe Gilke din Ahlen, acesta a început să-i ajute pe clienți la cumpărături la sfârșitul anului trecut. El este întotdeauna amabil cu oamenii și le arată pe ce raft pot găsi produsele pe care le caută, scrie wa.de.

În plus, Rob îi așteaptă pe clienți încă de la intrarea în magazin. Robotul a fost pus în funcțiune după ce magazinul a fost renovat, în decembrie. De atunci, el a devenit un adevărat magnet pentru vizitatori. Proprietarul Lars Gilke a venit cu ideea de a-l achiziționa pe „noul angajat” în timpul unei vizite la un magazin din Saxonia Inferioară care folosea astfel de roboți.

„Am văzut asta ca pe o oportunitate de a face cumpărăturile din magazinul nostru mai atractive”, a explicat Gilke într-un interviu pentru wa.de. La început era îngrijorat că robotul va fi respins de generațiile vârstnice.

Cu toate acestea, aceste griji s-au spulberat rapid. Vârstnicii au foarte mult de câștigat ca urmare a acțiunii robotului, în timp ce și copiii sunt extrem de încântați de el.

„A merge la cumpărături cu copiii poate fi uneori foarte stresant. Acum am primit feedback pozitiv din partea oamenilor deoarece cumpărăturile se fac mai bine atunci când copiii sunt ocupați. Se distrează trimițând robotul prin magazin”, a mai zis Lars Gilke.

Determinarea cu care Rob îi ajută pe clienți după ce aceștia îi cer un produs dorit este remarcabilă. Robotul se orientează prin magazin folosind senzori de cameră de pe tavanul magazinului Rewe. El ocolește obiectele care îi stau în cale sau le cere politicos clienților să se de deoparte folosind funcția vocală.

Toate grupurile de articole sunt stocate în sistemul său, astfel încât acesta să poată ghida cu ușurință clienții către raftul potrivit. Cu toate acestea, toată lumea trebuie să caute puțin: Rob nu poate afișa momentan locația exactă a unui articol - adică la ce înălțime sau în ce compartiment se află.

Tot mai mulți clienți merg acum să cumpere la Rewe Gilke pentru a vedea robotul - pentru că, potrivit proprietarului, este singurul din Renania de Nord-Westfalia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel