Supercupa României. CFR Cluj - CSU Craiova, Rezultat final decis la loviturile de departajare / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Campioana CFR Cluj începe meciul cu CS Universitatea Craiova, din Supercupa României, cu Daniel Graovac titular, la debutul în echipa ardeleană, dar şi cu Claudiu Petrila din primul minut, sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.

CSU CRAIOVA CÂȘTIGĂ SUPERCUPA ROMÂNIEI, scor 4-2 la loviturile de departajare!

VIDEO

Universitatea Craiova a cucerit în premieră Supercupa României la fotbal, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu 4-2 la loviturile de departajare, sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci în care scorul a fost 0-0 după cele 90 de minute regulamentare.

Portarul Mirko Pigliacelli a fost eroul Universităţii, italianul apărând penalty-urile executate de Adrian Păun şi Billel Omrani. Pentru deţinătoarea Cupei României au înscris Gustavo Vagenin, Valerică Găman, Alexandru Cicâldău şi Jovan Markovic , în timp ce de la campioni au transformat Jonathan Rodriguez şi Valentin Costache.

Meciul care inaugurează nou sezon competiţional a fost unul de un nivel bun, chiar dacă ocaziile clare de gol au fost destul de puţine, cele două formaţii fiind mai preocupate se nu se expună unor riscuri decât să construiască atacuri periculoase.

CS Universitatea a făcut o primă repriză mai bună, a avut o posesie a mingii superioare şi a încercat să găsească unele culoare spre poarta lui Arlauskis. Vătăjelu a încercat un şut de la 22 de metri (2), dar a fost blocat de un fundaş.

La prima acţiune periculoasă a oaspeţilor, Debeljuh (10), a fost deposedat in extremis de M. Constantin. Campionii au mai avut o situaţie bună, dar Sigurjonsson (13) a şutat de la 18 metri, pe lângă. Apoi, Debeljuh (21) a ratat reluarea din doar 3 metri, la centrarea lui Deac. CS Universitatea a fost aproape de gol prin Marius Constantin (25), care a reluat la colţul lung cu capul, dar Koljic nu a ajuns la minge.

Atacantul bosniac nu a ajuns nici la centrarea lui Cîmpanu (34), în faţa porţii. CFR a mai avut o oportunitate în finalul primei reprize, când Debeljuh (41) a trimis cu capul pe lângă, după lovitură liberă executată de Deac. În repriza secundă, ardelenii au fost mai activi şi au ratat câteva ocazii, în timp ce Universitatea nu a tras niciun şut pe poartă. Omrani (53) a şutat din marginea careului, dar Mateiu a blocat, apoi Petrila (54) a tras pe lângă din careu. Costache a ratat o situaţie foarte bună (72), reluând cu capul pe lângă poartă de la 11 metri, la centrarea lui Camora. Unica şansă a Craiovei după pauză a fost lovitura de cap a lui Bălaşa (83), peste poartă, la un corner.

Până la final nimeni nu a mai riscat, iar antrenorul Universităţii, grecul Marinos Ouzounidis a părut pregătit pentru momentul loviturilor de departajare (la Supercupă nu se joacă prelungiri, n. red.), efectuând trei schimbări special pentru şuturile din punctul fatidic - Gustavo, Găman şi Markovic. Mişcarea i-a dat dreptate, toţi trei au transformat (Markovic cu şansă, Arlauskis respingând şutul în poartă), iar Universitatea a câştigat.

CS Universitatea Craiova este a zecea echipă care câştigă Supercupa României. Universitatea a mai jucat o Supercupă, pierzând-o chiar la Craiova, în 2018, 0-1 cu CFR Cluj. CFR Cluj, care are patru trofee în palmares, a jucat ultimele patru ediţii ale competiţiei, câştigând două şi pierzând alte două, notează Agerpres.

Coregrafie de senzație realizată de fanii craioveni pe Arena Nationala la Supercupa Romaniei.

VIDEO

DC News vă ține la curent cu principalele momente ale partidei! Stați cu noi! Partida va începe la ora 20.00!

Marius Şumudică a decis să îl lase pe banca de rezerve pe Adrian Păun şi Billel Omrani, locurile lor fiind luate de Claudiu Petrila, respectiv Gabriel Debeljuh. Universitatea, deţinătoarea Cupei României, începe cu bosniacul Elvir Koljic în atac, ajutat de Cîmpanu, Cicâldău şi Ivan, în vreme ce francezul Antoine Conte va juca pe postul de apărător dreapta.

Echipele de start:

CFR Cluj: 87. Giedrius Arlauskis - 4. Cristian Manea, 29. Rachid Bouhenna, 6. Daniel Graovac, 45. Mario Camora (căpitan) - 5. Jonathan Rodriguez, 8. Runar Mar Johansson - 11. Alexandru Chipciu, 10. Ciprian Deac, 27. Claudiu Petrila - 22. Gabriel Debeljuh. Antrenor: Marius Şumudică.

Rezerve: 34. Cristian Bălgrădean - 7. Adrian Păun, 9. Billel Omrani, 14. Iasmin Latovlevici, 18. Valentin Costache, 21. Anas Tahiri, 28. Ovidiu Hoban, 75. Adrian Mihai Gîdea, 92. Mike Cestor.

CS Universitatea: 13. Mirko Pigliacelli - 29. Antoine Conte, 23. Marius Constantin, 4. Mihai Bălaşa, 5. Bogdan Vătăjelu - 16. Dan Nistor, 8. Alexandru Mateiu - 28. Alexandru Cîmpanu, 10. Alexandru Cicâldău (căpitan), 9. Andrei Ivan - 19. Elvir Koljic. Antrenor: Marinos Ouzounidis.

Rezerve: 1. David Lazar - 6. Vladimir Screciu, 15. Ovidiu Bic, 18. Ştefan Vlădoiu, 20. Jovan Markovic, 21. Matteo Fedele, 22. Gustavo Vagenin, 25. Valerică Găman, 39. Ionuţ Mitran. Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); arbitri asistenţi: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea), Ferencz Tunyogi (Zalău); arbitru de rezervă: Sorin Costreie (Buftea) Observator CCA: Constantin Gheorghe (Suceava).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel