Superbet Chess: Boris Becker, Lipă şi Covaliu, personalităţile care vor face prima mutare
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Superbet Chess 2019 aduce la start zece dintre cei mai buni şahişti din lume la şah rapid şi şah blitz, în frunte cu americanul Fabano Caruana.

Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu, Marius Urzică şi Virgil Stănescu sunt personalităţile lumii sportului din România, care, alături de fostul tenisman german Boris Becker, vor face prima mutare la partidele programate în cadrul turneului Superbet Rapid&Blitz Chess (6-10 noiembrie), etapa a şasea a circuitului mondial Grand Chess Tour, de la Stejarii Country Club din Capitală, se arată într-un comunicat al organizatorilor remis Agerpres.

Turneul de la Bucureşti, cu premii în valoare de 150.000 dolari, strânge la start zece dintre cei mai buni şahişti din lume la şah rapid şi şah blitz, în frunte cu americanul Fabano Caruana, numărul doi mondial după norvegianul Magnus Carlsen, care şi-a asigurat deja prezenţa la finala Grand Chess Tour de la Londra, ce începe pe 2 decembrie. Pe lângă premii, miza participanţilor este de a strânge punctele necesare calificării la finala din Anglia.

Ceilalţi participanţi sunt Levon Aronian (Armenia), câştigător al Campionatului Mondial de şah în 2017, Wesley So (SUA), campion al SUA în 2017, Serghei Karjakin (Rusia), vicecampion mondial în 2016, care deţine recordul pentru cel mai tânăr câştigător al titlului de Mare Maestru, la vârsta de 12 ani, Şahriar Mamediarov (Azerbaidjan), locul 2 în Turneul Candidaţilor din 2018, care desemnează challengerul la titlul mondial, Anish Giri (Olanda), Viswanathan Anand (India), ex-campion mondial (2002-2002, 2007-2013), Vladislav Artemiev (Rusia), Le Quang Liem (Vietnam) şi Anton Korobov (Ucraina).

Între 6 şi 8 noiembrie, începând cu ora 15:00, au loc partidele din turneul de şah rapid, iar pe 9 şi 10 noiembrie se dispută meciurile din turneul de şah blitz, începând tot cu ora 15:00.

Cu prilejul acestui turneu se va desfăşura simultan şi prima ediţie SuperChess Cup, competiţie adresată celor mai buni jucători români. Cei zece şahişti se vor întrece de-a lungul celor 9 runde de şah-rapid şi 18 de blitz, iar valoarea premiilor la acest turneu naţional însumează 15.000 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel