Super Tuesday, primele rezultate. Joe Biden, câștigător în opt state
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Joe Biden
Joe Biden
Joe Biden a salutat marţi o ''seară bună'' pe calea de a fi ''şi mai bună'', după primele rezultate ale ''Super Tuesday'', care îi dau un avans în faţa rivalului său socialist Bernie Sanders, relatează miercuri AFP.

Este o seară bună! Şi se pare că va deveni şi mai bună! Nu se numeşte degeaba Super Tuesday", a declarat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama în faţa susţinătorilor săi din Los Angeles, în California, scrie Agerpres.

Joe Biden a câştigat marţi alegerile primare democrate şi în Massachusetts, fieful rivalei progresiste Elizabeth Warren în cursa pentru învestire, potrivit estimărilor presei americane. Fostul vicepreşedinte american a câştigat până acum în opt state din 14 în care a avut loc Super Tuesday.

Elizabeth Warren, înfrângere uriaşă

Pentru senatoarea de Massachusetts Elizabeth Warren a fost în schimb o înfrângere uriaşă în mijlocul unei seri eşuate, ea clasându-se pe locurile trei sau patru. Împreună cu Mike Bloomberg, ea este marele perdant în această seară. Nici măcar nu s-a apropiat de victorie la ea acasă, a scris cu o notă ironică pe Twitter preşedintele republican Donald Trump.

"Super Tuesday" a început în SUA, unde 14 state votează pentru a-i departaja pe favoritul Bernie Sanders şi fostul vicepreşedinte Joe Biden, care are vânt din pupa după ce şi-a raliat tabăra moderată în cursa pentru Casa Albă, notează AFP. Voturile de marţi, de la un capăt la celălalt al Americii, vor duce la atribuirea a peste o treime dintre delegaţii necesari învestirii finale la convenţia democrată din iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel