Super-aliment, mai sănătos decât cartoful obișnuit, bun atât pentru diverse mâncăruri, cât și pentru deserturi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Cartoful dulce este considerat un super-aliment. 

„Cartoful dulce este adesea considerat un super-aliment. Nu e tocmai din familia cartofilor, ci pur și simplu o legumă rădăcinoasă, cum sunt și morcovii, de exemplu. Este mai sănătos decât cartoful obișnuit și gustul său dulce îl face un ingredient bun atât pentru diverse mâncăruri, cât și pentru deserturi. Acum este sezonul lor. Începând cu septembrie și până în iarnă este momentul de recoltă pentru cartofii dulci, chiar dacă se găsesc tot timpul anului în supermarketuri. Așa că profitați de sezon și de mâncărurile bogate, calde, în care cartofii dulci se potrivesc atât de bine”, a transmis Chef Joseph Hadad.

„Odată cumpărați, cartofii dulci se păstrează la temperatura camerei, eventual într-o zonă mai întunecoasă și răcoroasă, cum e o cămară, și se țin departe de ceapă și usturoi, care îi fac să dea lăstari mai repede. Odată curățați și tăiați, se păstrează bine câteva zile la frigider într-o caserolă cu apă și capac. Sau pot fi blanșați și puși în pungi la congelator, unde rezistă câteva luni bune”, a explicat Joseph Hadad.

„Pentru a vă asigura că se gătesc în mod uniform, fie că îi prăjiți, îi fierbeți sau îi puneți la cuptor, cartofii dulci ar trebui tăiați în bucăți cât mai egale. Dar puteți să îi coaceți și întregi, ca pe cartofii normali, în coajă, având grijă să îi înțepați în câteva locuri înainte de a-i da la cuptor, pentru a permite aburului să iasă și astfel să se coacă uniform.

Dacă vreți să îi fierbeți, varianta de fierbere în abur este mai sănătoasă și va menține gustul mai intens pentru că nu vor mai fi la fel de apoși ca în cazul fierberii normale, în care se îmbibă cu o parte din apă. Cât despre prăjire, opțiunea mai sănătoasă este cea a pregătirii lor la air fryer.

Și probabil că nu știați, însă cartofii dulci sunt excelenți și sub formă de suc proaspăt stors. Spălați bine și puși în storcător cruzi, cu tot cu coajă, sunt o sursă bună pentru vitaminele A, B și C, dar și de potasiu”, a conchis Joseph Hadad pe blogul său.

 

 

Citește și...

Poate fi prea mult parmezan? Unii ar zice că nu, italienii ar zice că da, transmite bucătarul Joseph Hadad 

 

„Poate fi prea mult parmezan? Unii ar zice că nu, italienii ar zice că da. Gustul puternic al acestei brânze poate copleși celelalte gusturi, mai ales în preparate mai delicate. Așa că considerați-l mai curând ca pe un condiment, decât un ingredient principal. Și dacă tot ați folosit parmezanul, atunci păstrați coaja, nu o aruncați. Poate fi pusă în sosuri, pentru a le îmbogăți gustul, dar poate fi pusă și la fiert, pentru a obține o supă pe care să o folosiți la risotto în lipsa unei supe de bază.

Și, nu în ultimul rând, nu supra-aglomerați un fel de mâncare. După cum ziceam, bucătăria italiană este despre simplitate. Câteva ingrediente sunt suficiente pentru a obține un fel de mâncare delicios”, a conchis bucătarul Joseph Hadad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel