Supa de pietre – despre cum să repari o prietenie stricată
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Muzeul Național al Literaturii Române invită în dimineața zilei de 28 aprilie, ora 11:00, în sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8, la o prezentare a volumului Supa de pietre scris de Iulia Iordan şi ilustrat de Szabó Zelmira.

„Știm să oferim prietenie? Dar să reparăm o prietenie stricată? Sau cum încălzim inima unui copil singur și copleșit de propriile stări? Am putea încerca o strategie mai puțin obișnuită, care aduce împreună puțină istețime, o mână de pietre bine alese și o poveste veche-veche.

Scriitoarea Iulia Iordan și ilustratoarea Zelmira Szabo imaginează împreună o poveste contemporană despre prietenie și singurătate, pornind de la vechea pildă europeană a supei de pietre. Eroii poveștii sunt Petru, un băiețel singur, respins de noii săi colegi, și Smaranda, fetița cu inima mare, care reinventează pietrele și îl aduce pe Petru la masa prieteniei.

Ilustrațiile sunt realizate în creion grafit și culori naturale obținute din plante. Cartea oferă și o scurtă incursiune în istoria vechii povești Supa de pietre.

Supa de pietre, de Iulia Iordan, Ilustraţie: Szabó Zelmira, Editura Frontiera, 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel