În această supă, ideală pentru sezonul rece, se îmbină toate beneficiile ghimbirului și ale păstârnacului.
În țările anglo-saxone păstârnacul este folosit pe scară largă în bucătărie, pentru a pregăti supe delicioase, dar și salate.
Păstârnacul aparține familiei Apiaceae și seamănă cu morcovul, însă are o culoare albicioasă și trebuie consumat gătit. Păstârnacul are o aromă proaspătă și ușor dulce.
Bogat în fibre, vitamina C, magneziu și potasiu, păstârnacul este foarte hrănitor și versatil. Această legumă poate fi consumată în diverse moduri: coaptă, prăjită, fiartă, în salate sau în diferite supe.
Varză murată, după o rețetă japoneză: nu ai mâncat niciodată o varză atât de delicioasă
Supa de păstârnac și ghimbir are gust proaspăt și picant și reprezintă o alternativă la clasicele supe de legume sau leguminoase.
Ingredientele de care ai nevoie:
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin,
- 1 ceapă mare tocată,
- 750 grame de păstârnac,
- 1 cățel de usturoi tocat,
- 1 rădăcină de ghimbir curățată și tocată,
- 1,2 litri supa de legume,
- 3 linguri de smântână.
Pregătirea, pas cu pas
Se încinge uleiul într-o tigaie mare, se adaugă ceapa și se călește aproximativ 3-4 minute sau până se rumenește. Între timp, spală rădăcinile de păstârnac, curăță-le de coajă și taie-le bucăți egale.
Tort cremos cu iaurt, potrivit și pentru cei care sunt la dietă
Se adaugă păstârnacul tocat în tigaie, împreună cu usturoiul și ghimbirul. Legumele se călesc timp de 2 minute. Nu uita să amesteci. Se toarnă bulionul de legume și se aduce la fierbere.
Supa se fierbe 25 de minute sau până când păstârnacul este fraged. Folosește un blender de mână pentru a transformă legumele într-un piure catifelat. La final se adaugă smântâna.
Ce se întâmplă când storci un pliculeț de ceai după înmuiere? Să nu faci asta niciodată
Servește supa în boluri. Înainte de a servi supa pe masă, o poți decora cu pătrunjel tocat sau boia dulce. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol
- Candidatul cu șanse maxime la Capitală, după mutarea PSD - PNL. Ciuvică: Înainte, avea șanse minime
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”