Data publicării:

Supa de oase: beneficii și rețetă

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels

Deși nu sună apetisant, supa de oase oferă o serie de beneficii care au legătură cu gelatina, colagenul și mineralele extrase din oase în timpul fieberii.

În primul rând ce este supa de oase?

Supa de oase este un preparat ce oferă foarte multe beneficii organismului uman. Acestea se bazează pe gelatina, colagenul obținut și mineralele extrase din oase în timpul fieberii. Supa de oase este o supă ce se concentrează pe oase variate, fiartă la foc mic și îndelungat iar acest tip de preparat  poate fi folosit și în alte feluri de mâncare.

 

Dacă toate aceste beneficii te-au convins și vrei să încerci și tu supa de oase, atunci va trebui să parcurgi în continuare articolul și să descoperi rețeta unei supe de oase delicioasă publicată de mâncareabatovina.ro.

Pentru a obține o supă de oase plină de nutrienți este bine să folosești o varietate de oase, cartilaje si piele, scrie sursa citată. Deși proteinele colagenului se descompun prin fierbere, în supă rămân mai mulți aminoacizi necesari pentru producerea colagenului în organism. Referitor la animale, este de dorit ca acestea să fie hrănite cât mai natural posibil.

Se pot folosi oase de vită, miel, pasăre, pește, porc sau o combinație a acestora. Supa e bine să conțină oase, legume și apă. De asemenea se adaugă 2-3  linguri de oțet deoarece acesta ajută la extragerea mineralelor din oase.

Dacă fierbeți supa de oase pe aragaz aceasta se va fierbe la foc mic pentru 6 -12 ore. Supa se poate consuma ca atare sau poate fi folosită ca bază pentru alte mâncăruri. De altfel, puteți adăuga la fiert ceapă, morcovi, țelină, etc... în funcție de gustul dvoastră.

Supă din oase de vită cu legume

INGREDIENTE:

1 kg oase de vită variate,1 buc morcov, 1 buc rădăcină pătrunjel, 1 buc ceapă galbenă, 3 căței usturoi, 2 lg oțet din cidru de mere, 2 buc foi de dafin, apă, 

MOD DE PREPARARE:

Într-o oală mare de 4-5 litri se adaugă bucățile de oase, legumele spălate și curățate, oțetul și apa până sus. Se lasă doar 2 cm până sus.

Dacă folosești oala clasică atunci setezi focul cât mai redus posibil și folosești un capac. Poți să fierbi supa de dimineața până seara sau peste noapte. Slow cookerul se setează pe funcția low pentru aproximativ 20h.

Nu este nevoie să se ridice capacul între timp. După ce a fiert, se lasă un pic la răcit ca să fie mai ușor de manevrat. Se strecoară bine. Oasele și legumele se aruncă și se păstrează doar lichidul obținut. 

Se utilizează imediat sau se congelează. Se pot folosi borcane, caserole, pungi cu zip sau forme pentru gheață. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel