Data publicării:
Supă de ceapă: Rețeta franțuzească. Se servește cu cașcaval ras
Ai încercat vreodată supa de ceapă? Este o rețetă franțuzească foarte simplă.
Ingrediente
1 lingură de făină
1,200 litri supă de pasăre
50 g untură de pasăre
150 g caşcaval ras
8 felii pâine
6 cepe mari
sare şi piper
Cum se prepară
Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în untură, în oala de fiert. Se lasă să se înmoaie, fără să se ardă şi apoi se adaugă făina, sarea şi piperul. Se amestecă pe foc 2-3 minute.
Se toarnă supa şi se lasă la fiert la foc potrivit timp de 35 de minute. Se serveşte supa cu câte două felii de pâine prăjită şi caşcaval presărat.
Iată și rețeta de tocăniță de ceapă:
Ingrediente
1 kg de ceapă
50 g de unt sau ulei de măsline
2 linguri de ulei
2 căței de usturoi (opțional)
2 linguri de zahăr
2 linguri de făină
500 ml de supă de pui sau legume
sare și piper, după gust
1 frunză de dafin (opțional)
1/2 linguriță de boia de ardei dulce (opțional)
crutoane sau pâine prăjită (opțional)
Cum se prepară tocănița de ceapă
Începeți prin a curăța și tăia ceapa julienne. Încălziți untul sau uleiul de măsline împreună cu uleiul vegetal într-o cratiță adâncă la foc mediu. Adăugați ceapa tăiată și amestecați bine. Reduceți focul la minim și lăsați ceapa să se călească încet. Continuați să amestecați din când în când pentru a preveni arderea, timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când ceapa devine moale și începe să se caramelizeze. Dacă doriți, puteți adăuga și cățeii de usturoi tocați fin în acest moment și să-i căliți alături de ceapă.
După ce ceapa este caramelizată, adăugați zahărul și făina în cratiță și amestecați bine. Continuați să gătiți timp de 2-3 minute pentru a permite caramelizarea zahărului și pentru a găti făina. Încet și treptat, adăugați supa de pui sau legume în cratiță, amestecând constant pentru a preveni formarea de cocoloașe. Puteți adăuga, de asemenea, o frunză de dafin și boia de ardei dulce pentru a da un gust special tocăniței. Condimentați cu sare și piper după gust.
Lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, amestecând din când în când, până când tocănița de ceapă devine groasă și consistentă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News