Supă cremă de praz, de nelipsit în sezonul rece
Supele cremă sunt ideale pentru sezonul rece. Ne încălzesc și ne țin de foame cu orele. Iată o recomandare de supă cremă de praz!
Iată o rețetă simplă pentru supa cremă de praz care se face repede și fără prea mari bătăi de cap! Este perfectă pentru zilele reci de toamnă sau de iarnă.
Ingrediente:
4 fire de praz mari, curățate și tocate mărunt
2 cartofi mari, curățați și cubulețe
1 ceapă mare, tocată
2 căței de usturoi, tocați
2 linguri de unt sau ulei de măsline
1 litru de supă de pui sau legume
1/2 ceașcă de smântână
sare și piper, după gust
crutoane sau frunze de pătrunjel proaspete pentru garnisit (opțional)
Instrucțiuni:
Într-o oală mare, topiți untul sau încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul tocate și gătiți-le până devin moi și translucide.
Adăugați prazul și cartofii tăiați. Gătiți-le timp de 5-7 minute, amestecând din când în când, până când încep să se înmoaie.
Turnați supa de pui sau legume peste legumele din oală. Aduceți amestecul la fierbere, apoi reduceți focul la minim și lăsați-l să fiarbă timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când legumele sunt complet fierte.
Folosind un blender de mână sau un blender de mare putere, pasează supa până când obțineți o textură fină și cremoasă. Dacă utilizați un blender electric, asigurați-vă că lăsați supa să se răcească puțin înainte de a o pune în blender.
Reîncălziți supa până la temperatura dorită. Adăugați smântâna și amestecați bine. Gustați și ajustați cu sare și piper, dacă este nevoie.
Serviți supa cremă de praz caldă, garnisită cu crutoane sau frunze proaspete de pătrunjel, dacă doriți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News