Supă cremă de conopidă, cu mango cu turmeric. Uimește-ți familia cu o mâncare deosebită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Supă cremă de conopida, cu mango cu turmeric. Uimește-ți familia cu o mâncare deosebită. Sursa - pixabay.com
Supă cremă de conopida, cu mango cu turmeric. Uimește-ți familia cu o mâncare deosebită. Sursa - pixabay.com
Pregătește această supă cremă de conopidă cu mango cu turmeric, cu care îi vei încântă pe cei dragi!

Ingrediente:

conopidă - 1 kg,

cartof - 1 bucată,

mango - 1 bucată,

ceapă - 1 bucată,

usturoi - 1 căpățână,

cuișoare - 3 boabe,

ghimbir - câteva felii, 

ulei vegetal - 2 linguri,

curcuma măcinată - 1 lingură,

coriandru și chimen - după gust, 

suc de lămâie - 2 linguri,

bulion de legume - 1 litru,

Sare și piper după gust

coriandru 2 ramuri,

petale de migdale - după gust.

Prepararea pas cu pas

Mai întâi trebuie să pregătiți ingredientele. Curățați conopida și separați-o în buchețele. Cartofii se curăță de coajă și se taie în cuburi mari. Mango se curata de coaja, iar pulpa se taie cubulețe. Curățați și tocați mărunt ceapa, usturoiul și ghimbirul.


Cea mai delicioasă salată de varză cu castraveți și mazăre verde. Rețeta zilei

Se încinge uleiul într-o cratiță, se călește ușor ceapa, usturoiul și cubulețele de cartofi. Se adaugă turmericul, chimenul, coriandrul și ghimbirul. După un minut, se toarnă și zeama de lămâie. Urmează apoi conopida și două treimi din cubulețele de mango. 

Adăugați bulionul și aduceți la fierbere. Lăsați ingrediente să fiarbă, sub capac, la foc mic, timp de aproximativ 20 de minute. Amestecați supa până când se face piure. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Înainte de servire, supa se ornează cu cubulețele de mango rămase, se presară cu coriandru proaspăt și migdale. Poftă bună!

BONUS. Mâncare irezistibilă din fasole verde și hamsii. Rețeta ușoară și rapidă

Al doilea fel de mâncare din carne sau pește, fără o garnitură bună de legume, nu ar trebui să lipsească de pe mese.  

Legumele sunt gustoase și sunt foarte bune pentru organism. Printre cele mai subestimate legume din toate timpurile se numără tocmai fasolea verde.

Fasolea rămâne verde chiar dacă este fiartă în apă clocotită. În plus își păstrează textura crocantă, foarte îmbietoare.

Astăzi vă prezentăm rețeta unei garnituri de legume în care fasolea verde va fi protagonista absolută. 

Să vedem ce ingrediente vor fi necesare pentru rețeta noastră:

300 grame de fasole verde;

4 hamsii în ulei;

10 roșii cherry;

mozzarella;

usturoi;

pătrunjel,

piper,

ulei.

Prepararea

Pregătirea acestei garnituri este foarte ușoară. O putem apoi combina cu feluri secundare, cum ar fi  un pește foarte fraged.  Pentru a pregăti garnitura irezistibilă cu fasole verde și hamsii gustoase va trebui mai întâi să spălăm legumele.

Fasolea verde se pune la fiert în apă clocotită cu sare. După aproximativ 10 minute, fasolea verde trebuie să fie bine fiartă, dar totuși al dente.

Prăjitură moale cu nucă de cocos, fără făină și fără unt. Va deveni desertul preferat al familiei

În acest moment, transferăm roșiile, tăiate în jumătate, într-o tigaie cu câțiva căței de usturoi, pătrunjel și ulei. Peste câteva minute, adăugăm fasolea verde deja gătită.

Acum ajungem la partea cea mai importantă, hamsiile. Va trebui să le scurgem bine de ulei. După ce le tăiem în bucăți mici, le putem adăuga la ingredientele aflate deja în tigaie și amestecăm.

Abia la final vom îmbogăți totul cu cuburi de mozzarella și puțin piper. Garnitura preparată în acest fel este delicioasă. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel