„Sunt gata să mor pentru Putin”, susține un fost șef al Formulei 1
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Presiunea sancțiunilor și retragerea din regiuni cheie ale Ucrainei: Putin pierde pe toate fronturile. Generalii din armata rusă sunt mult mai nervoși decât oligarhii
Presiunea sancțiunilor și retragerea din regiuni cheie ale Ucrainei: Putin pierde pe toate fronturile. Generalii din armata rusă sunt mult mai nervoși decât oligarhii
Declaraţiile şocante ale britanicului Bernie Ecclestone, în vârstă de 91 de ani, au fost făcute la „Good Morning Britain”, popularul talk-show matinal al postului ITV.

Bernie Ecclestone nu-şi trădează prietenia cu Vladimir Putin şi, într-un interviu acordat astăzi la „Good Morning Britain”, popularul talk-show matinal al canalului ITV, îl apără pe preşedintele rus de acuzaţiile despre războiul din Ucraina cu declaraţii şocante, numindu-l „o persoană de primă clasă” şi mergând până acolo încât a afirmat că este gata să „ia un glonţ pentru el”.

Fostul şef britanic de Formula 1, în vârstă de 91 de ani, extrem de bogat, recunoaşte că Putin, „precum noi oamenii de afaceri”, ar fi „făcut greşeli”.

În acelaşi timp, a glumit pe seama preşedintelui ucrainean, referindu-se la Zelenski drept „acel fost comedian” şi acuzându-l că nu a căutat la timp un acord care ar fi putut evita războiul.

De asemenea, Ecclestone critică anularea Marelui Premiu al Rusiei din calendarul F1 şi mai ales boicotul în automobilism, ca şi în alte sporturi, a diverşilor piloţi şi sportivi, pedepsiţi din motive politice doar pentru că deţin paşaport rusesc: „Eu n-aş fi făcut-o niciodată”.

Putin a reacționat la ironiile lui Boris Johnson și ale celorlalți lideri occidentali privind „pectoralii“ săi

Aflat în Aşhgabat, Turkmenistan, Putin a comentat ironiile lui Boris Johnson și ale celorlalți lideri occidentali privind „pectoralii“ săi.

Preşedintele rus Vladimir Putn nu a lăsat fără reacţie recentele ironii ale liderilor G7 pe seama imaginii sale de 'mascul afla' pe care şi-o promovează de ani buni, afirmând miercuri că a-i vedea pe cei şapte dezbrăcaţi până la brâu ar fi un un 'spectacol dezgustător', relatează AFP.

Premierul britanic Boris Johnson a întrebat în glumă duminică, în deschiderea summitului G7 în Germania, dacă liderii celor mai industrializate şapte state din lume ar trebui să-şi păstreze pe ei sacourile sau să le scoată pentru a-şi arăta 'pectoralii' în fotografia de grup (citește AICI).

'Noi trebuie să arătăm că suntem mai puternici decât Putin', a continuat pe acelaşi ton glumeţ Johnson, căruia i-a ţinut isonul premierul canadian Justin Trudeau. "Avem dreptul la o demonstraţie de echitaţie cu torsul gol", a spus Trudeau, referindu-se la o faimoasă fotografie a lui Vladimir Putin călare, cu bustul gol, din 2009.

'Nu ştiu cum voiau să se dezbrace, până la brâu sau de la brâu în jos, dar oricum ar fi fost o privelişte dezgustătoare', a replicat ironic Putin, care nici el nu se mai poate lăuda cu forma fizică de odinioară. La parada militară de la 9 mai din acest an, preşedintele rus a stat aşezat pe scaun cu picioarele acoperite cu o pătură, dând naştere la o serie de speculaţii privind starea sa actuală de sănătate.

Putin a făcut această declaraţie într-o conferinţă de presă la Aşhgabat, capitala Turkmenistanului, unde a participat miercuri la summitul ţărilor riverane Mării Caspice, alături de liderii Azerbaidjanului, Kazahstanului, Iranului şi Turkmenistanului, în prima sa vizită în străinătate după invadarea Ucrainei de către Rusia la 24 februarie, scrie Agerpres.

Înfrângere majoră pentru Rusia. Forțele ruse au părăsit Insula Șerpilor. Moscova confirmă, dar vine cu o altă explicație

Informația cu privire la faptul că forțele ruse au părăsit Insula Șerpilor a fost confirmată chiar de Ministerul Apărării de la Moscova, scrie DEFENSEROMANIA.RO.

Presa ucraineană a scris că, în urma unui atac masiv al forțelor ucrainene, în cursul nopții de ieri, trupele ruse de pe Insula Șerpilor au părăsit în grabă insula.

Comandamentul Operațional Sud al forțelor armate ucrainene a anunțat oficial în urmă cu puțin timp că „în cursul nopții, ca urmare a unei alte etape reușite a operațiunii militare a forțelor ucrainene”, în urma loviturilor de rachete și artilerie, „ocupantul a evacuat în grabă garnizoana de pe Insula Șerpilor” folosind bărci de viteză. VEZI RESTUL PE DEFENSE ROMÂNIA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel