”Sunt fix banii care lipsesc”. Marius Lulea, fondator AUR, arată cum România ar fi putut evita gaura bugetară: Banii au fost trimiși, dar noi nu i-am luat
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Marius Lulea, unul dintre fondatorii AUR, dă vina pe politicienii actuali pentru situația economică în care se află România, după ce Guvernul nu a reușit să absoarbă banii europeni.

"Guvernul nu a reușit să absoarbă banii europeni. S-au luat puţin sub 300 de milioane de euro dintr-un total de 6 miliarde de euro care există - banii au fost trimişi de CE în BNR - şi încă 6 miliarde de euro care ar fi trebuit să vină dar care nu au venit pentru că nu s-au implementat reformele solicitate şi nu s-au cheltuit ceilalţi 6 miliarde.

Când cineva îţi oferă bani cu titlu gratuit sau cu dobândă aproape de zero - banii aceia provin de undeva, de la români, de la nemţi, de la spanioli, nemţi, toţi cetăţenii UE -, cineva are pretenţia să îi şi foloseşti. Faptul că doar au fost trimişi dar noi nu i-am luat nu ajută pe nimeni. Astfel, avem 12 miliarde de euro care trebuiau să intre în economia României. Rotaţia monedei în România este undeva de trei ori pe an - asta ar fi însemnat, la nivelul PIB, 12 miliarde de euro.

Ar fi însemnat că ar fi crescut PIB-ul ţării, cel puţin la parametrii actuali, undeva la de trei ori - 36 de miliarde de euro. Impozitaţi-i şi veţi vedea că sunt fix banii care lipsesc. De fapt, economia mergea cum trebuia să meargă. Politicienii actuali nu şi-au făcut treaba", a explicat Marius Lulea, la DCNews TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel