Data publicării:

Summitul UE de joi și vineri va avea loc prin videoconferință din cauza pandemiei

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Summitul UE programat joi și vineri va avea loc prin videoconferință din cauza celui de-al treilea val al pandemiei Covid-19 din Europa, a anunțat purtătorul de cuvânt european.

Conform Agerpres, președintele Consiliului European, Charles Michel, a luat această decizie „ca urmare a accelerării cazurilor de COVID-19 în statele membre”, a explicat pe Twitter purtătorul său de cuvânt, Barend Leyts.

Summitul va lua în discuție câteva subiecte delicate, printre care deteriorarea relațiilor cu Rusia și Turcia, și răspunsul dezorganizat al UE la pandemie. Potrivit unor diplomați europeni, liderii i-au cerut săptămâna trecută lui Charles Michel să anuleze desfășurarea fizică a summitului, deși președintele Consiliului European spera să poată evita recurgerea din nou la videoconferință, întărind măsurile sanitare.

Liderii UE nu s-au mai văzut în realitate aproape deloc, în pandemie

 

Liderii UE nu s-au mai întâlnit față în față decât foarte rar de la începutul pandemiei, cel mai important prilej fiind summitul maraton de patru zile din iulie, când au validat planul de relansare de 750 miliarde de euro al UE.

Unii diplomați critică sistemul de videoconferință, apreciind că subiectele delicate nu pot fi tratate în mod adecvat în acest format de dialog. Viitoarea reuniune cu prezență fizică a liderilor europeni este prevăzută pe 8 mai la Porto, în Portugalia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel