Data actualizării:
Data publicării:

Summit UE 2019 Sibiu. Coita: ''Iohannis, alt președinte astăzi față de cel de ieri'' Ce l-a făcut să spună asta

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
Alex Coita
Alex Coita

Alex Coita a comentat declarațiile președintelui Klaus Iohannis înaintea Summitului UE de la Sibiu și susține că există diferențe între afirmațiile făcute marți, 7 mai, și cele de miercuri, 8 mai.

Domnul Iohannis pare că preia un slogan al inamicilor politici, ceea ce înseamnă că poate exista și un sincretism electoral. Eu am observat un alt președinte astăzi față de cel de ieri. Cel de ieri era preocupat cu maximă seriozitate de chestiunile care se vor decide la Consiliul European de mâine, la Summitul de șef de stat și de Guvern, nu am aflat acele chestiuni care se vor decide, dar asta părea ieri preocuparea domnului Iohannis, când afirma că singurul element extra va fi acel concert. Astăzi, au apărut elemente noi, care țin de politica internă. Ne arată domnul Iohannis un altfel de Summit UE, care este acum aparent circumscris dorinței domniei sale, de a încerca să tragă în sus scorul PNL, a afirmat Alex Coita, prezent în emisiunea lui Lili Ruse, de la România TV.

'Este un deficit de coerență'

Totodată, Alex Coita susține că dacă ar fi în locul votanților președintelui, ar fi plictisit de aceleași mesaje dure pe care le adresează public Iohannis cu privire la adresa Guvernării PSD.

Nu pot să comentez decât faptul că este un mic deficit de coerență la nivelul domnului Iohannis. Nu este nimic nou. Altminteri, domnia sa a dat aceleași mesaje dure cu care ne-a obișnuit la adresa Guvernării PSD. Nu știu cum se simt votanții domnului Iohannis, dar eu, dacă aș fi în locul lor, aș avea o stare de apatie și plictiseală pentru că, din păcate, domnul Iohannis nu reușește să surprindă, să aducă elemente de noutate pe scena politică așa cum o făcea fostul președinte Traian Băsescu.

Mie, ca român, mi-ar fi plăcut ca acest Summit să fie despre viitorul Europei și despre rolul României în viitoarea Europă și să aflu măcar o idee pe care domnul Iohannis, în calitatea sa de gazdă, o va aduce pe masă la acest Consiliu European care va avea loc mâine, a adăugat analistul politic.

Vezi și: Summit 2019 Sibiu. Ce le-a transmis Iohannis celor din PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel