Summit Sibiu 2019. Președintele Consiliului European, scrisoare de invitație
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Şefii de stat sau de guvern ai ţărilor Uniunii Europene care se vor reuni joi la Sibiu vor discuta despre planurile strategice ale organizaţiei în anii următori şi ar urma să adopte Declaraţia de la Sibiu, trimiţând un mesaj de unitate şi încredere în acţiunile lor comune, conform scrisorii de invitaţie adresată participanţilor de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Ne vom reuni la Sibiu de Ziua Europei pentru a discuta despre planurile strategice ale Uniunii în anii următori. În acest context, vă propun să adoptăm Declaraţia de la Sibiu, trimiţând un mesaj de unitate şi încredere în acţiunile noastre comune (...). Ca urmare a discuţiilor de la Sibiu, vom formula Agenda Strategică a UE 2019-2024, care va fi adoptată la Consiliul European din iunie, scrie Donald Tusk în scrisoarea publicată luni seara pe site-ul Consiliului European şi la care este ataşată o schiţă a Agendei Strategice pentru următorii cinci ani. 

Scrisoarea cuprinde şi referiri la programul desfăşurării summitului. 

Ne vom întâlni la Primăria Municipiului Sibiu la ora 12:30, începând cu schimbul tradiţional de opinii cu preşedintele Parlamentului (European), Antonio Tajani, urmat de o fotografie de familie în frumoasa Piaţa Mare (dacă vremea o va permite). Apoi ne vom întâlni la Palatul Brukenthal pentru un prânz de lucru dedicat locului Europei în lume. Pentru sesiunea de lucru de după-amiază, ne vom întoarce la Primăria Municipiului Sibiu, unde vom discuta despre provocările interne cu care se confruntă Uniunea noastră. Mă aştept să terminăm până la ora 18:00, scrie Tusk.

Vezi și: Summit UE Sibiu, conflict între Iohannis și Dăncilă: Verdict și consecințe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel