Summit NATO. Joe Biden, conversaţie "foarte bună" cu Tayip Recep Erdogan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Joe Biden s-a întâlnit la Summit-ul NATO și cu președintele Turciei. 

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat luni seară, la Bruxelles, că a avut o discuţie "foarte bună" cu omologul său din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, informează cotidianul The Guardian, scrie Mediafax.

"Am avut o întâlnire foarte bună", a afirmat Joseph Biden, care a avut o întrevedere bilaterală cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles.

Cât a durat întâlnirea

Conform cotidianului Hurriyet, întâlnirea a avut loc în sediul Alianţei Nord-Atlantice şi a durat 45 de minute.

Recep Tayyip Erdogan a declarat că a fost abordată inclusiv tema deciziei controversate a Turciei de a achiziţiona sisteme antiaeriene S-400 din Rusia şi a programului de cumpărare a avioanelor F-35 din SUA. Washingtonul a suspendat vânzarea de avioane F-35 în Turcia din cauza deciziei Ankarei de a cumpăra sisteme antiaeriene S-400 din Rusia.

Liderul de la Ankara a afirmat că discuţia a fost "pozitivă" şi că Joseph Biden ar putea vizita Turcia.

Joe Biden s-a întâlnit cu liderii din România, Polonia şi ţările baltice

Preşedintele SUA, Joseph Biden, s-a întâlnit luni, cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles, cu liderii din România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia, afirmă un oficial de la Washington citat de postul CNN, scrie Mediafax. 

Conform oficialului citat, discuţiile preşedintelui Joseph Biden cu preşedintele Klaus Iohannis, cu preşedintele Poloniei, Andrej Duda, şi cu liderii ţărilor baltice s-au concentrat în principal pe contracararea acţiunilor Rusiei şi Chinei.

Dorința președintelui american 

Joseph Biden a comunicat că vrea "o relaţie stabilă şi constructivă cu Rusia, dar va reacţiona la activităţile negative ale Moscovei".

În discuţiile cu preşedinţii României şi Poloniei, Joseph Biden a abordat agenda viitoarei întrevederi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi a reafirmat angajamentul de a contracara "ameninţările generate de Rusia", precizează oficialul de la Washington citat de CNN.

Pe agenda discuţiilor lui Joseph Biden cu liderii din România, Polonia şi ţările baltice a fost şi criza din Belarus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel