Summit. Kim Jong Un va distruge un centru de teste balistice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Kim Jong Un
Kim Jong Un
Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi, după summitul său istoric din Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, că acesta din urmă s-a angajat să distrugă un centru important de teste balistice, informează AFP, dpa şi Reuters. 

În conferinţa de presă la care a prezentat rezultatele întâlnirii, liderul de la Casa Albă a mai afirmat între altele că va pune capăt exerciţiilor militare comune cu Coreea de Sud şi a dat asigurări că a discutat cu Kim Jong Un şi despre problema drepturilor omului. 

Kim Jong Un, care are "o ocazie fără precedent", "şi-a reafirmat angajamentul de nezdruncinat faţă de denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene" şi a spus că "foarte curând urmează să fie distrus" un centru de testare a rachetelor, a subliniat Trump. 

Sancțiunile rămân în vigoare 

Totuşi, sancţiunile împotriva Coreei de Nord rămân în vigoare, a menţionat preşedintele american. Sancţiunile vor fi ridicate "atunci când vom şti că focoasele nucleare nu mai reprezintă un factor", a precizat Trump. 

În acelaşi timp, el a afirmat că armata americană va pune capăt manevrelor militare cu Coreea de Sud, explicând că acestea exacerbează tensiunile şi în plus renunţarea la ele "va economisi foarte mulţi bani". 

"Istoria a demonstrat că adversarii pot deveni într-adevăr prieteni", a conchis liderul de la Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel