Summit Hanoi. Trump declarații despre relația cu Kim Jong Un
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Donald-Trump-Kim-Jong-Un
Donald-Trump-Kim-Jong-Un
Majoritatea analiștilor politici externi consideră că summit-ul de la Hanoi, dintre președintele Donald Trump și omologul său Kim Jong Un, a fost un eșec.

Liderul de la Washington, Donald Trump, a dat asigurări, vineri, că relaţiile sale cu președintele nord-coreean Kim Jong Un sunt 'foarte bune', în pofida eşecului vizibil al summitului de la Hanoi, relatează AFP. 'M-am întors cu bine din Vietnam, un loc fantastic', a transmis pe Twitter Donald Trump, care a revenit joi seara la Washington.

'Am avut negocieri foarte substanţiale cu Kim Jong Un: noi ştim ce vor şi ei ştiu ce ne trebuie', a adăugat el. 'Relaţiile sunt foarte bune, vom vedea ce se va întâmpla', a conchis el, repetând o expresie pe care o foloseşte cu regularitate în privinţa dosarului nord-coreean.

Summit-ul Trump-Kim

Cei doi s-au întâlnit miercuri şi joi în capitala vietnameză pentru a discuta despre denuclearizarea Coreei de Nord, dar acest al doilea summit, venit la opt luni după prima lor întâlnire de anul trecut din Singapore, s-a încheiat brusc şi fără o declaraţie comună, cum era prevăzută iniţial. Cele două părţi îşi pasează una alteia responsabilitatea eşecului.

Trump a afirmat că Phenianul a cerut ridicarea tuturor sancţiunilor care i-au fost impuse din cauza programelor sale nuclear şi balistic, în timp ce Coreea de Nord a insistat că nu a cerut decât o ridicare 'parţială' a acestor restricţii. Summitul de la Hanoi a fost o 'reuşită', a transmis agenţia oficială nord-coreeană KCNA, menţionând că liderul de la Phenian i-a propus lui Trump să se întâlnească din nou.

Citește și: Atac la ambasada Coreei de Nord. Ancheta, învăluită în mister total

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel