Suma minimă pe care o vor primi rușii mobilizați să meargă la război în Ucraina
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Suma minimă pe care o vor primi rușii mobilizați să meargă la război în Ucraina / Foto: Pixabay
Suma minimă pe care o vor primi rușii mobilizați să meargă la război în Ucraina / Foto: Pixabay
Află în articol care este suma minimă pe care o vor primi rușii mobilizați să meargă la război în Ucraina.

Suma minimă pe care o va primi personalul militar chemat în cadrul mobilizării parțiale este de 195.000 de ruble (15.541 roni), a declarat reporterilor Serghei Mikischenko, purtătorul de cuvânt al blocului financiar al Ministerului Apărării din Rusia. Potrivit acestuia, plățile lunare pentru sergenți și ofițeri vor fi mai mari, scrie Interfax.

"Această sumă constă într-o plată socială lunară și alocația unui militar, care depinde în primul rând de salariul pentru funcția militară ocupată de militar, de salariul pentru gradul militar și vechimea în serviciu. Astfel, un pușcaș motorizat obișnuit va primi minim 195 de mii de ruble", a spus el.

"De exemplu, un comandant de pluton va primi aproximativ 225.000 de ruble, iar un comandant de batalion - aproximativ 243.000 de ruble", a continuat Mikischenko.

Potrivit acestuia, banii vor fi puși pe cardurile mobilizaților în perioada 10-20 a fiecărei luni pentru luna anterioară de serviciu militar.

"Militarii care au servit între 1 octombrie și 31 octombrie vor primi indemnizație bănească în perioada 10 noiembrie – 20 noiembrie. Cei care au servit între 1 octombrie și 31 octombrie vor primi o sumă minimă de 195 mii. ruble și, de exemplu, 20 de zile, atunci valoarea indemnizației monetare acumulate va fi mai mică, proporțional cu perioada deservită în octombrie. Până acum s-au pregătit toate documentele pentru calcularea indemnizațiilor bănești pentru personalul militar, s-au format plăți. Luna aceasta, indemnizația bănească va începe să fie plătită înainte de termen", a spus un reprezentant al Ministerului Apărării. 

Banii pot fi primiți de familiile militarilor

La cererea unui militar, familia acestuia va putea primi indemnizație bănească.

"Indemnizația bănească a unui militar este creditată în contul său de decontare, pe care militarul l-a depus. La cererea militarului, alocația poate fi transferată rudelor sale, pentru aceasta militarul trebuie să elibereze o împuternicire. În plus , este posibilă emiterea unui card bancar suplimentar legat de același cont curent, pe care l-a depus anterior un militar. Dar militarul ia singur această decizie și întocmește el însuși un card bancar suplimentar. Indemnizația bănească a unui militar chemat în cadrul mobilizării parțiale este supusă impozitului pe venit în același mod ca și pentru toți militarii care fac serviciul militar în baza unui contract", a spus acesta.

Cu toate acestea, plata socială stabilită de președinte în valoare de 158 de mii de ruble nu este supusă impozitului pe venit.

"Pe exemplul unui soldat cu grad de soldat, chemat în cadrul mobilizării parțiale pentru funcția de pușcaș motorizat, din cele 195 de mii de ruble care i se cuvin, 158 de mii nu vor fi impozitate, iar restul de 37 mii vor fi supuse impozitului pe venit la 13%. Pe alocația bănească a unui comandant de pluton cu gradul de locotenent, care se va ridica la aproximativ 225 mii ruble, plata socială în valoare de 158 mii ruble nu se impozitează, iar aproximativ 68 de mii de ruble pentru gradul, funcția de comandant de pluton și vechimea în serviciu sunt impozitate cu 13%, a explicat Mikishchenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel