Suma cu care s-a vândut o minge de baseball semnată de Zelenski
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
O minge de baseball semnată de Volodimir Zelenski a fost vândută la licitație.

O minge de baseball semnată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost vândută la licitație cu peste 50.000 de dolari, o parte din încasări fiind destinată ucrainenilor strămutați de invazia rusă, informează The Guardian.

O casă de licitații din Boston a anunțat că oferta câștigătoare pentru mingea de baseball a fost de peste trei ori mai mare decât estimarea. Compania va dona partea sa de 15.000 de dolari din vânzare. Vânzătorul va dona o parte din încasări organizației non-profit globale Americares.

Mingea este însoțită de o scrisoare semnată de Volodimir Yelchenko, reprezentantul permanent al Ucrainei la Națiunile Unite.

Ofertantul câștigător a dorit să rămână anonim, dar a fost descris ca fiind un „colecționar care este încântat că o parte din fonduri vor merge către eforturile de ajutorare a Ucrainei”.

Zelenski e „dispus să discute” cu Putin, dar nu acceptă „ultimatumuri” sau „vreo ieșire pentru Rusia”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat dispus să discute cu omologul său rus Vladimir Putin, dar fără ultimatumuri, şi respinge orice acord care să salveze faţa acestuia sau să ofere o ieşire pentru Rusia din situaţia în care aceasta a intrat prin agresiunea împotriva Ucrainei, conform unor extrase dintr-un interviu acordat de Zelenski postului italian RAI, relatează joi agenţia EFE.

Ucrainenii trebuie să câştige războiul cu Rusia pentru că nu au dreptul să-l piardă după zecile de mii de morţi în urma invaziei ruse, a indicat Zelenski. Pentru noi, victoria înseamnă să ne recuperăm lucrurile, pentru ei înseamnă să fure ceva. Nu suntem pe picior de egalitate, Rusia este mai puternică, dar omenirea este alături de noi şi simţim că, puţin câte puţin, noi câştigăm, consideră preşedintele ucrainean. Aşadar, a continuat el, armata rusă trebuie să plece cât mai repede din Ucraina şi să răspundă pentru ce a făcut. Cât despre negocierile cu Rusia, el a susţinut că acestea sunt dificile pentru că în fiecare zi ruşii ocupă localităţi, mulţi oameni şi-au părăsit casele. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel