Suma colosală cu care s-a vândut o rochie purtată de Prințesa Diana
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
colaj Wiki Commons
colaj Wiki Commons
Articolul vestimentar a fost vândut la licitație la un preț de 11 ori mai mare decât estimările inițiale. 

O rochie purtată de Prințesa Diana la un eveniment a fost vândută la o licitație pentru o sumă fabuloasă de... 1.148.000 de dolari!

Rochia iconică de un albastru vibrant, cu detalii elegante în nuanțe de negru, a fost concepută de talentatul designer Jacques Azagury și a fost adusă în lumina reflectoarelor pentru prima dată de către Prințesa Diana în Florența, în timpul unei vizite memorabile în anul 1985. Această creație de excepție a captivat atenția publicului și a devenit un simbol al rafinamentului și stilului distins.

Imaginea rochiei albastre cu detalii negre a fost imortalizată în timpul vizitei Prințesei Diana în Vancouver în același an, marcând o altă apariție memorabilă a acestei piese remarcabile. Fotografiile ulterioare ale acestei ținute de excepție au fost documentate și au ajuns să facă parte din colecția Julien’s Auction din Los Angeles, evidențiind prestigiul și impactul durabil pe care această rochie l-a avut în lumea modei și a istoriei contemporane.

„Julien’s deține acum noul record mondial pentru cea mai scumpă rochie purtată de prințesa Diana care a fost vândută vreodată la o licitație”, a notat casa de licitații într-un comunicat de presă.

Rochia a fost vândută în cadrul licitației „Legendele Hollywood-ului” de către Julien’s Auctions și Turner Classic Movies (TCM), unde au fost adjudecate mai multe obiecte inedite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel